archív aktualít rok 2014

Od Nového roku již v modernizovaných truhlářských dílnách

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SSST CNC mDo konce letošního roku bude ukončena modernizace truhlářských dílen výukového střediska Střední školy stavební a technické v Ústí nad Labem – Krásném Březně. Jedná se o kompletní výměnu starých dřevoobráběcích strojů za nové a centrální odsávání včetně zařízení na výrobu dřevěných briket.

Mezi posledními dodanými stroji dorazilo 1. prosince CNC obráběcí centrum. Složení 2,5 tuny těžkého stroje si vyžádalo zajištění jeřábu. Další transport a osazení stroje na místo určení pak probíhal pomocí speciálních podkladných válců a hydraulických heverů. Výrobcem všech dodaných dřevoobráběcích strojů je italská firma SCM, dodavatelem je společnost PANAS. Nyní zbývá už jen kompletní propojení všech strojů potrubím pro odsávání dřevního odpadu a jeho další zpracování na dřevěné brikety. Koncem letošního roku proběhne ještě kompletní zaškolení učitelů odborného výcviku, aby dokázali využít všech možností moderního strojního vybavení.

Tato další dílčí modernizace školy přispěje ke zkvalitnění odborné výuky a určitě ještě více zatraktivní učební obor truhlář.

Autor: Ing. Patrick Gurský

Foto: archiv SŠST

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina