archív aktualít rok 2014

Okno pribrzdí letné horúčavy, vnútorná teplota poklesne o 9 °C

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Makrowin domsozaluziamiPopredný slovenský výrobca okien z lepených drevených hranolov Makrowin, s.r.o., Detva zachytil trendy na trhu a výrobu rozšíril o drevo-hliníkové okná. Spojením dreva a hliníka si okno zachováva najlepšie vlastnosti oboch materiálov.

Používanie týchto okien oceňujú obyvatelia nových nízkoenergetických, pasívnych a nulových domov. Je to elegantné riešenie aj pri výmene okien rekonštruovaných objektov. Energeticky úsporné okná ochránia najmä pred horúčavou. Nevyhnutnou podmienkou je realizácia tienenia veľkých presklených plôch okien z vonkajšej časti. Exteriérové žalúzie môžu byť zabudované priamo s oknom formou okenice v hliníkovom ráme, pevného slnolamu alebo markízy. Tým, že sa automaticky nastavuje štrbina medzi lamelami, zníži sa vnútorná teplota v miestnosti až o 9 °C. V súčasných letných horúčavách je to žiadaný komfort.

Riaditeľ výrobnej firmy Ing. Dušan Majer odporúča na ideálne riešenie použiť typ okna Blind. Výhodné je umiestniť okná na otvorených slnečných stranách domu. Integrované exteriérové tienenie je súčasťou okna s izolačným trojsklom hrúbky 44 mm. Tienenie v letných horúčavách znižuje teplotu, cez zimu chráni prenikanie chladu do vnútra.

Firma poskytuje stavebníkom odborné poradenstvo, vrátane prípravy projektu a osadenia okna v exteriérovom plášti budovy. Užívateľom prinášajú úspech konzultácie s výrobcom už pri plánovaní stavby. Namiesto použitia klimatizácie v dome je výhodnejšie vymeniť okná za kvalitné drevené alebo drevo-hliníkové z lepených drevených hranolov. Spokojnosť obyvateľov domu zvýrazní zateplenie obvodového plášťa budovy.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina