archív aktualít rok 2014

Postupové kolo SUSO v Českých Budějovicích s vysokou účastí

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO CB 1mPáté postupové kolo soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO proběhlo ve dnech 16. a 17. května 2014 na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2014. Soutěžilo zde 10 družstev truhlářů a 10 zednických týmů z celkem 14 škol.

Z dvaceti soutěžících mladých truhlářů do celorepublikového finále při veletrhu FOR ARCH 2014 postoupili vítězní Štěpán Šatava a Karel Turek za SOU Hluboš a ze druhé pozice Luděk Letmajer a Miloš Vydra z ISŠ Rakovník. Jako první náhradníci se na třetí místo zařadili Pavel Szuta a Jan Pavlíček ze SOU Lišov.

„Rok od roku je naše soutěž větší a komplexnější. Soutěžící mají stále těžší úkoly, ale o to víc nás těší, že ti nejlepší je zvládají ještě před časovým limitem,“ uvádí David Surmaj ze společnosti ABF, organizátora soutěže. Soutěžní kolo získalo záštitu a podporu Jihočeského kraje.

SUSO CB 2mJihočeský kraj soutěž aktivně podporuje

Luboš Hešík z kanceláře hejtmana Jihočeského kraje si uvědomuje, že podpora řemesel je v dnešní době opravdu důležitá. „Projekt SUSO má určitě smysl, neboť podporuje řemeslné obory, kde je počet absolventů různorodý,“ uvádí Hešík. „Díky podpoře řemesel nejen ze strany kraje, ale i zaměstnavatelské sféry a aktérů trhu práce, se snažíme tuto situaci neustále zlepšovat,“ dodává.

Řady truhlářů se snad rozrostou o další šikovné mladíky

Dva malí svěřenci Dětského domova Horní Planá si pod vedením hlavního porotce soutěže Libora Malého vyzkoušeli truhlářské řemeslo. „Myslím, že jsme hochy trošku přesvědčili, že tohle řemeslo za to opravdu stojí. Snad se tím rozrostou řady šikovných truhlářů,“ dodává Malý. Výrobky ze soutěže truhlářů putují do Dětského domova Horní Planá, kde budou určitě užitečné.

Je potřeba všem soutěžícím, porotcům i pedagogům poděkovat za vzornou prezentaci řemesla, snahu a hlavně výdrž, protože počasí tentokrát na jihu Čech bylo – diplomaticky řečeno – nevlídné.

Foto: archiv SUSO

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina