archív aktualít rok 2014

PEFC uznalo čínský systém certifikace dříví

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

CFCCPEFC oficiálně uznalo čínský systém certifikace dříví China Forest Certifikation Scheme (CFCS). Generální shromáždění PEFC mu udělilo „zelenou“ poté, co čínský systém úspěšně dokumentoval splnění předepsaných rozsáhlých a globálně uznaných požadavků na standardní vývoj lesního ekosystému a trvale udržitelné lesní hospodaření.

V současné době jsou asi 2 miliony ha čínského lesa certifikovány podle požadavků národního systému CFCS. Více než 200 odborníků se účastnilo řady odborných auditorských školení pořádaných Radou pro certifikaci čínského lesa (CFCC), což je nevyšší výkonné grémium CFCS. Čína předpokládá, že uznání certifikace zvýší poptávku po dříví a dřevěných produktech, které budou obchodovány v Evropě i ve světě s označením PEFC.

Předseda komise PEFC Bill Street a předseda čínské komise CFCC Wang Mei doufají, že se tímto aktem stane Čína jako jeden z pěti nejlesnatějších států světa vzorem pro další země asijského regionu. Po Malajsii je Čína teprve druhou asijskou zemí, která splnila požadavky certifikace podle PEFC. V budoucnu se očekává, že ji budou následovat další státy. Indonésie podala již v listopadu 2013 žádost o uznání svého národního certifikačního systému a další země, jako Indie, Japonsko, Jižní Korea a Thajsko, činí velké pokroky na cestě k akceptaci jejich systému v rámci PEFC.

Zdroj: www.ihb.de

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina