archív aktualít rok 2014

Firma Binderholz Hallein v březnu zavírá závod

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Binderholz Hallein 1mSkupina Binderholz uzavírá v březnu 2014 svůj závod na výrobu MDF desek ve městě Hallein na severozápadě Rakouska. Zaměstnanci byli o tomto kroku informováni dne 20. ledna na interním podnikovém shromáždění.

„S lítostí oznamujeme, že v březnu zavíráme závod MDF Hallein,“ vysvětlil Hans Binder, majitel a obchodní šéf firmy. „Snažili jsme se v uplynulých letech udělat vše pro to, abychom konec firmy odvrátili. Hospodářský tlak na situaci v produkci dřevěných materiálů však byl příliš velký a konkurence neúprosná.“

Podle Bindera navíc není v dohledné době možné očekávat uvolnění napjaté tržní situace v produkci dřevovláknitých desek.

Binderholz Hallein 2mFirma MDF Hallein byla založena skupinou Binderholz se sídlem v městě Fügen v Tyrolsku. V posledních letech podnik ztrácel na rentabilnosti výroby kvůli vysokým nákladům a cenám surovin pro výrobu – vlákniny a štěpky. K tomu všemu nastal významný odliv nábytkářského průmyslu a výroby podlah ze západní Evropy na východ, tím odpadli významní odběratelé firmy MDF Hallein. V uplynulých letech bylo již provedeno několik restrukturalizačních opatření, ale přes veškeré snahy vedení firmy se nepodařilo zvládnout situaci a z důvodu špatných rámcových podmínek firmu vymanit z červených čísel.

Uzavření závodu se dotkne 111 zaměstnanců, vedení však bude mít podle informací snahu je zaměstnat v rámci některého ze závodů skupiny Binderholz. „Pokud se nám nepodaří všechny propuštěné zaměstnat, budeme jim nápomocni při hledání práce v regionu,“ zdůrazňuje Binder. „Budeme také usilovat o to, abychom v rámci možností splnili veškeré závazky, které vyplývají ze stávajících smluv.“

Zdroj: www.derwaldbauer.at

Foto: Robert Ratzer/Salzburger Nachrichten

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina