archív aktualít rok 2013

Volyňské INTERIÉRY 2013 se těšily z rostoucího zájmu odborné veřejnosti

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

INTERIERY Volyne2013 1mMinulý týden ve čtvrtek 31.10. 2013 proběhl na půdě Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy ve Volyni 2. ročník mezinárodního odborného semináře INTERIÉRY 2013. Byl určený pro širokou odbornou veřejnost, především pak pro návrháře interiérů, architekty, výrobce a dodavatele interiérových prvků a odborné redaktory.

Jednodenní akci, kterou škola již druhým rokem pořádá ve spolupráci se svojí absolventkou Ing. Ivou Bastlovou, DiS. ze sdružení fyzických osob LOXO, zabývajícího se návrhy a realizacemi interiérů, absolvovalo 320 účastníků, z toho 203 z vnějšího prostředí mimo školu. Toto číslo je o bezmála 25 % vyšší než loni a podle pořadatelů a některých účastníků se tak stalo díky pečlivě sestavenému programu semináře se zajímavými tématy přednášek, které zazněly z úst 26 přednášejících ze tří zemí – Česká republika, Slovensko a Španělsko.

INTERIERY Volyne2013 3mK celkově výborné atmosféře semináře také přispělo 18 prezentujících se firem, především z řad dodavatelů materiálů a komponentů pro výrobce interiérů, a v neposlední řadě i organizátoři, kterým se podařilo dokonale zúročit své zkušenosti z již léta pořádaného jarního semináře Dřevostavby.

Po zahájení akce ředitelem SPŠ a VOŠ Volyně RNDr. Jiřím Homolkou následovaly čtyři ucelené bloky přednášek, které odstartoval tajemník Asociace českých nábytkářů Ing. Tomáš Lukeš aktuálními informacemi o vývoji našeho nábytkářského průmyslu. Poté se pozornost účastníků soustředila na graficky zajímavě zpracovaný vývoj designu v Čechách v podání Ing. arch. Luboše Končinského a následně na přednášku „Smerovanie v (nábytkovom) dizajne“ Akad. soch. Reného Baďury, vedoucího katedry Designu nábytku a dřevařských výrobků DF TU Zvolen, který je poutavým způsobem provedl pěticí letos absolvovaných nábytkářských veletrhů v různých zemích světa.

INTERIERY Volyne2013 2mŽádný z přítomných interiérových designérů pak nevynechal ani přednášku Prof. ak. arch. Jiřího Pelcla, dr. h. c., „Forma následuje design“, představující zamyšlení nad profesí designéra v budoucnosti a jen málokdo si nechal ujít také vystoupení Ing. arch. Jana Hlavína, Ph.D. z fakulty architektury ČVUT Praha na téma „Návrh interiéru ‚klasický‘ versus Feng Shui“.

Přítomní výrobci nábytku si pak přišli na své při nových trendech sezení u kancelářských židlí a křesel, prezentovaných Ing. Daliborem Jakubcem z boskovické společnosti LD seating a při následné přednášce Ing. Heleny Prokopové o čerstvých novinkách v čalouněném nábytku z pohledu ergonomie, individuálního komfortu a nadčasového designu.

Podrobnější informace o průběhu semináře a dalších zajímavých přednáškách se dozvíte v prosincovém vydání Dřevařského magazínu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina