archív aktualít rok 2013

Představenstvo SDP ČR beze změn, dozorčí rada v novém složení

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SDP OSVVHTradičního jarního odborného setkání Společenstva dřevozpracujících podniků České republiky (SDP), které proběhlo minulý pátek 24. května 2013 v areálu společnosti PILA FACEK v Oldřichově v Hájích a nedaleké Raspenavě na Liberecku, se zúčastnila více než třetina členských firem.

Jejich představitele, z nichž někteří cestovali od časného rána téměř přes celou republiku, sem přilákala především jedinečně navržená kotoučová technologie zpracování kulatiny, kterou zmíněná pila s ročním pořezem cca 30–35 tis. m3 využívá od roku 2010 pro vesměs zakázkovou výrobu stavebního řeziva.

Po prohlídce výrobního závodu společnosti PILA FACEK v Oldřichově v Hájích se účastníci přemístili do hotelu Zámeček v nedaleké obci Raspenava. Zde se mimo jiné diskutovalo o evropské směrnici EU Timber Regulation (EUTR) – nařízení o dřevě, která vstoupila v platnost 3.3.2013 s cílem vyloučit z evropského trhu nelegálně těžené dřevo a o výhodách těch členských firem, které se v souvislosti s tímto nařízením již dříve zapojili do kolektivní certifikace podle systému PEFC. V rámci programu ani tentokrát nechyběla stále žhavá problematika dostupnosti pilařské kulatiny pro malé a střední zpracovatele, které je momentálně na trhu poměrně dostatek, ale za vysoké ceny, při nichž se pilařům, řečeno ústy jednoho z přítomných, jen velmi těžce dýchá.

Součástí odborného setkání byla také výroční valná hromada spojená s volbami představenstva a dozorčí rady SDP pro funkční období 2013–2015, při kterých členové v případě představenstva vsadili na osvědčené leadery. Staronovým předsedou se tak již poosmé za sebou stal Ing. Petr Pražan, Ph.D., majitel a ředitel společnosti Dřevozávod Pražan Polička. Funkci prvního místopředsedy bude i nadále zastávat Ing. František Příkaský, jednatel firem Katr a.s. Stará Ves a RD Rýmařov s.r.o. Na postu druhého místopředsedy zůstává tisková mluvčí SDP Zdeňka Besedová z výrobně-obchodní firmy Jana Besedová z Borku u Dačic. Sedmičlenné představenstvo dále doplňují, stejně jako v minulém volebním období, Doc. Dr. Ing. Petr Horáček (děkan Lesnické a dřevařské fakulty MU v Brně), Zdeněk Pohl (jednatel Dřevoterm s.r.o., Březová – Meziměstí), Ing. Libor Burian (generální ředitel Matrix a.s., Třebešov) a Ing. Gustav Člupek (jednatel Pila Tetčice a.s.).

Výrazné změny naopak volby vnesly do dozorčí rady SDP, jejíž dva dlouholetí členové Ing. Jan Šmoldas a pan Zdeněk Hausner se rozhodli z různých důvodů již dále nekandidovat. „Za jejich dosavadní činnost pro SDP jim z naší strany patří velké poděkování,“ řekl po skončení voleb jménem celého sdružení Ing. Petr Pražan s tím, že novým předsedou dozorčí rady byl zvolen Ing. Jan Hrdina, generální ředitel Asko a.s. Praha. Nad správným hospodařením SDP a dodržováním stanov budou spolu s ním dohlížet Michal Kment (jednatel Kment s.r.o., Sklené nad Oslavou) spolu s RNDr. Jiřím Homolkou, ředitelem Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy Volyně.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina