archív aktualít rok 2013

Jsme připraveni na Čínu?

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Furniturefair ChinaEkonomika EU je stále v procesu zotavení a evropské malé a střední podniky (MSP) hledají v naději na růst další trhy. Čína, jakožto největší a nejrychleji rostoucí světová ekonomika však zůstává díky mnoha kulturním, politickým a sociálním rozdílům pro mnoho podnikatelů velkou výzvou. EU SME Centre, které bylo založeno v Pekingu v roce 2010 právě z důvodu snížení těchto bariér, nyní poskytuje praktickou pomoc evropským MSP.

EU SME Centre jako brána do Číny

EU SME Centre poskytuje zdarma praktické informace, rady a obchodní nástroje, které lépe připraví MSP k rozvoji jejich podnikání a řešení problémů, kterým čelí na čínském trhu. Kromě publikování praktických nástrojů jako jsou vzdělávací moduly a infografiky na různá témata spojená s podnikáním v Číně, zpráv, pokynů a případových studií psaných místními externími experty z oblastí jako jsou rozvoj podnikání, právo, normy a lidské zdroje, mají evropské MSP možnost zveřejnit své dotazy, účastnit se školení a seminářů nebo využít po omezenou dobu kancelářských prostor Centra.

Jste připraveni na Čínu?

Do dnešního dne vydalo Centrum více než 80 publikací a zodpovědělo velké množství dotazů. Nedávno vydalo sérii diagnostických obchodních nástrojů s názvem „Jste připraveni na Čínu?“, které byly vytvořeny jako představení čínského podnikatelského prostředí krok za krokem.

Diagnostická sada obsahuje online kvíz s názvem „Měření vaší připravenosti“, který má sloužit jako sebehodnotící nástroj vytvořený tak, aby pomohl podnikatelům zjistit úroveň jejich připravenosti na čínský trh a ukázal jim další zdroje ke zlepšení jejich chápání méně známých oblastí podnikání. Sada je tvořena jedním hlavním a čtyřmi specializovanými moduly „Vaše podnikání, „Váš produkt“, „Vaši lidé“ a „Vaše peníze“. Na konci každého modulu je vyhodnoceno konečné skóre, které indikuje Vaší úroveň připravenosti na čínský trh a seznam užitečných odkazů na další zdroje informací.

Vstup na trh – krok za krokem

Doprovodné reporty řeší klíčové problémy, jimž čelí většina nově příchozích podnikatelů do Číny. Každý obsahuje velké množství odkazů a doporučení na doplňkové materiály o konkrétních tématech. Čtyři reporty následují pořadí rozhodnutí a procedur, kterým bude evropský MSP pravděpodobně čelit při jejich cestě na čínský trh:

• Report Jste připraveni na Čínu? poskytuje celkový přehled o podnikatelském prostředí v Číně, současný politický a hospodářský vývoj, množství zeměpisných a odvětvových trhů a s nimi související příležitosti pro evropské MSP.

• Report Způsoby jak vstoupit na čínský trh informuje o různých možnostech pro MSP, které zvažují vstup na čínský trh.

• Report Export zboží, služeb a technologií na čínský trh se zaměřuje na nejčastější způsob vstupu evropských MSP na čínský trh – export, včetně souvisejících právních předpisů, norem, licencí a smluv.

• Report Poznejte své partnery v Číně řeší problémy s pracovitostí a partnerským řízením, které mohou nastat později v průběhu procesu, avšak je důležité je pochopit bez ohledu na to, jak daleko hledání vhodného obchodních partnera již pokročilo.

Kvíz i reporty jsou formulovány jednoduchými a přesnými výrazy, příklady a případovými studiemi. Tipy, kde najít další informace jsou vždy při ruce. Reporty poskytují základní a realistický pohled na podnikání v Číně, popisují mnoho dostupných možností stejně tak jako obchodní překážky.

Diagnostická sada „Jste připraveni na Čínu?“ je k dispozici ke stažení ZDE.

Originální zpráva v anglickém jazyce ke stažení ZDE.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina