archív aktualít rok 2013

Za nejlepší design dostali cukrovou vatu na zlaté špejli

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Lucie KoldovaV sobotu 16. března byly ve Stavovském divadle v Praze již posedmé uděleny ceny Czech Grand Design za rok 2012. Uděleno bylo celkem 11 cen. Úspěch slavily lustry, lampy, šperky i nábytek.

Letos bylo do osmi kategorií nominováno 134 designérů a subjektů s celkem 206 projekty, kteří se postupně utkali ve třech kolech. Z každé kategorie postoupili 3 finalisté. Vítězové si odnesli poněkud netradiční „sladkou odměnu“. Hlavní ceny měly letos originální podobu – stříbrné špejle od loňských Designérů roku šperkařů Zdeňka Vacka a Daniela Pošty, na které jim přímo na jevišti divadla byla nevinuta růžová cukrová vata.

Designérem roku se stala tvůrčí dvojice Lucie Koldová a Dan Yeffet za rozmanitou loňskou tvorbu zahrnující svítidla Shadows pro Brokis, lavičky Urban Islands pro Mmcité, zrcadla Iconic Mirror a Private Mirror pro La Chance a lampu Versa pro Křehký.

Jako Výrobce roku byla vyhlášena značka mmcité vyrábějící městský mobiliář.

Obchodem roku se stala nově zrekonstruovaná prodejna nábytku značky TON na Karlově náměstí v Praze.

Do síně slávy byl uveden grafický designér a typograf Zdeněk Ziegler za desítky plakátů, knižních obalů i další tvůrčí činnost.

Grand designérem roku s největším počtem hlasů napříč kategoriemi byla vyhlášena designérská dvojice Lucie Koldová a Dan Yeffet, kteří tímto získali zakázku na cenu pro vítěze příštího ročníku. Jako cenu pro absolutního vítěze získali cukrovou vatu na pozlacené špejli.

Foto: DesignMagazin.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina