archív aktualít rok 2012

Nábytkářská a dřevařská výstava ročníkových výrobků

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Vystava_SPSHranice1Studenti SPŠ Hranice studijního oboru nábytkářská a dřevařská výroba zvou zájemce na závěrečnou výstavu ročníkových výrobků zhotovených v maturitním ročníku. Akce se uskuteční ve čtvrtek 10. ledna 2013 ve dvoraně hranického zámku a přístupná bude široké veřejnosti po celý den.

Tradiční přehlídku celkem 22 výrobků nábytku mohou hodnotit všichni návštěvníci, ale především pozvaní žáci základních škol z regionu, kteří o studiu dřevařského oboru uvažují. Originalitu nápadu, funkční vlastnosti, celkový vzhled i pečlivost provedení práce mohou ocenit účastníci hlasováním pro zvolený výrobek a nejlepší tři práce budou oceněny z prostředků Nadace školy. Rovněž několik vylosovaných zúčastněných hlasujících získá drobné dárky od spolupracujících sponzorů výstavy.

Vystava_SPSHranice2Při volbě materiálů si nejvíce studenti oblíbili laminovanou dřevotřískovou desku, ale i masivní konstrukční desky, různé druhy spojovacího a konstrukčního kování, sklo a jiné nábytkářské polotovary. Samotné výrobě ve školních dílnách předcházel konzultovaný ideový návrh, jeho zpracování v konstrukční a technologické přípravě výroby a v závěru i ekonomický propočet ceny spotřebovaného materiálu.

Cílem výstavy bude prezentace získaných dovedností z teoretické a praktické odborné výuky a jejich využití při zhotovení výrobků, které budou představovat širokou škálu od drobného nábytku až po skříňové sestavy. Pro studenty oboru a širokou veřejnost půjde také o vyzvednutí významu dřeva a materiálů na bázi dřeva jako přírodní obnovitelné a sympatické suroviny.

Ing. Petr Fusek

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina