archív aktualít rok 2012

Krize nekrize. Jitona otevírá další prodejny českého nábytku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Jitona_Ostrava1Přes všechny signály působení hospodářské recese otevřel český výrobce nábytku JITONA na přelomu listopadu a prosince svou pátou a šestou značkovou prodejnu nábytku. Co je za tím?

Zlín a Ostrava jsou novými adresami, kde je možné se nechat inspirovat nábytkem Jitona. V současnosti má Jitona své značkové prodejny v Soběslavi, Plzni, Praze – Čestlicích, Brně a nově ve zmiňovaných dvou lokalitách. Přitom tři moravské prodejny byly otevřeny letos. Co je za takovým tempem růstu prodejní sítě?

Jitona_Ostrava2Prodejny Brno, Zlín a Ostrava jsou franšízovými prodejnami. „Partnery pro vybudování franšízových prodejen jsme nalezli mezi stávajícími obchodními partnery v daných regionech,“ říká místopředseda představenstva Jitony pan Martin Kovář. Právě franšízový koncept, tedy spojení místního podnikatele a silné značky nábytku, která zajistí produkty, know-how a marketing, chápe Jitona jako motor svého rozvoje v budoucích letech. „Více než rok jsme strávili přípravami celého konceptu. Od stanovení strategie, nastavení marketingu, budování pozice značky, standardizace prodejního místa, nastavení servisního modelu až po obchodní a ekonomický model,“ říká Kovář.

Jitona_Ostrava3Jaké jsou výhody tohoto spojení pro obě strany? Franšízant získává především podporu značky, jejího centrálního marketingu a účinnou pomoc v přípravné fázi. Franšízor, Jitona, získá kvalitní prezentaci nábytku své značky a při prodeji spoléhá na znalosti regionu franšízanta.

„Velmi si vážíme odvahy a podnikatelského ducha franšízových partnerů. Nade vše si však ceníme vzájemné důvěry, že franšízový koncept přinese oběma stranám úspěch,“ říká Kovář.

A plány do budoucna? Na stejné bázi franšízové spolupráce chce Jitona postupně vytvořit síť značkových prodejen JITONA v České a Slovenské republice. V příštím roce je v plánu 5 – 6 nových jednotek v krajských městech.

Foto: Nová prodejna JITONA v Ostravě – Třebovicích (autor: JITONA)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina