archív aktualít rok 2012

Dřevozpracující firmy v krajských kolech soutěže Firma a Živnostník roku bodují

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Firmaroku2012-JCDalší úspěch si náš dřevozpracující sektor připsal na jihočeském krajském kole soutěží Vodafone Firma roku 2012 a Era Živnostník roku 2012. Firmou roku Jihočeského kraje se stala společnost NEMA z Olešnice, titul Živnostník roku Jihočeského kraje získal umělecký truhlář Libor Pražan z Hradců.

Po truhláři Josefu Ulovcovi z Ostrova, který se stal Živnostníkem roku 2012 v Karlovarském kraji, tak máme další dva kandidáty v celorepublikovém kole, které proběhne 4. prosince v Praze a bude možné jej sledovat v přímém přenosu na ČT24.

Vítězná firma NEMA uspěla v konkurenci 253 společností. Působí v oblasti dřevovýroby, střešních vazníkových a krovových konstrukcí, roubených, nízkoenergetických a pasivních dřevostaveb. Provádí těžbu, dopravu, pořez, opracování i montáž. Při práci využívá nejmodernější CNC stroje.

O živnostenský titul v jižních Čechách bojovalo 218 podnikatelů. Libor Pražan zvítězil před druhým Radkem Altmannem a třetím Martinem Brožem. „ Zaujalo mě, že pan Pražan své zkušenosti z oboru předává dál formou odborných seminářů,“ komentoval rozhodnutí poroty její člen Josef Janovský, Manažer pro rozvoj obchodu a akvizice Poštovní Spořitelny.

Libor Pražan se zaměřuje na opravy starožitného nábytku, povrchové úpravy hudebních nástrojů, pozlacování, soustružení dřeva a řezbářství. Od roku 2010 pořádá řemeslné kurzy pro veřejnost. Za svůj největší úspěch považuje povrchovou úpravu repliky klavíru Boisselot skladatele Ference Liszta: „Klavír byl postaven pro oslavy dvoustého výročí narození skladatele. Dnes stojí ve Výmaru, kde Liszt za svého života působil,“ pochlubil se podnikatel.

Jen o vlásek unikl postup do celostátního kola dalšímu truhláři, tentokrát z Plzeňského kraje. Miroslav Kůs z Kašperských Hor tam skončil na druhém místě.

Pěkné třetí místo v soutěži Vodafone Firma roku Kraje Vysočina obsadila společnost SAPELI.

Foto: Firmaroku.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina