archív aktualít rok 2012

Bratislavský víkend patrí dizajnérom

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Dizajn_svietidielMedzinárodný výber dizajnérskych objektov a inštalácii voľného umenia, ktoré rôznorodým spôsobom pracujú s témou času, tvorí výstava „… to be continued“ ako základ 4. ročníka medzinárodného festivalu Dizajn víkend v Bratislave od 19. do 23. septembra 2012. Hlavným miestom stretnutí je Pizstoryho palác na Štefánikovej 25.

Popri tvorcoch z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Rakúska a Holandska sa predstavia aj viacerí slovenskí dizajnéri. Špeciálnym hosťom je Stanislav Filko. Ďalšou zaujímavou výstavou je Trivjednom: „My Vám, Vy nám II.“ Vystavovať môže každý, kto donesie zaujímavý predmet (produkt) a zaradí ho do kategórií Funkcia, Estetika, Sentiment (emócia), môže k nemu napísať aj komentár. Táto akcia má za cieľ pozrieť sa na dizajn očami návštevníka.

Medzi tvorcami dizajnu nezabudli ani na nábytok. S dizajnérmi pripravujú showroomy dobrého dizajnu interiéru Konsepti, TON, Unilight, Kabinet, Sedya. Jedna z výstav v rámci festivalu je venovaná aj dizajnu IKEA. Predstavia výstavu skupiny Okolo (CZ) s kolekciou malých stolových svietidiel z Československa.

Dizajn víkend v Bratislave sa rozrastie aj do priestorov už uzavretej Nemocnice sv. Michala, ktorá susedí s palácom. Paralelne budú prebiehať dizajnérske podujatia vo viacerých bratislavských galériách, celkom 70 výstav a diskusií.

Foto: Dizajn svietidiel patrí k interiéru a k nábytku

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina