archív aktualít rok 2012

Prestavba a dostavba penziónu bude celá z dreva

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Penzion_ZAMedzi murovanými objektmi v centre Žiliny žeriavy ukladajú panely z dreva a drevené stropné časti pri prestavbe a dostavbe penziónu. Podľa projektu Ing. arch. Martina Bišťana z Ružomberka je dodávateľom a realizátorom Kontrakting, s.r.o. Žilina. S rekonštrukciou začali vlani, drevené steny a stropy prízemia montujú od júna 2012. Celá prestavba by mala byť hotová do konca budúceho roka.
Skúsenosti s realizáciou drevených konštrukcií má Kontrakting (člen ZSD SR) od roku 1995. Pôvodne sa sústredil na výrobu priehradových nosníkov na rozpätia do 30 m. Nadväzujú žiadaným produktom: montované domy a nadstavby  budov z dreva v nízkoenergetickom a pasívnom štandarde. Vyrábajú steny v rôznych konštrukčných skladbách na báze drevnej hmoty, doplnené stĺpmi, nosníkmi, stropmi. Využívajú drevo ako základný konštrukčný materiál. Realizujú stĺpikové konštrukcie, skeletové stavby z lepeného lamelového dreva, konštrukcie z veľkoplošných panelov. Majú skúsenosti z výroby a montáže viac ako 5 tisíc rôznych variant drevených stavebných konštrukcií.

Fotografia približuje priebeh začiatku rekonštrukcie penziónu a o celom projekte budeme informovať na stránkach časopisu Drevársky magazín.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina