archív aktualít rok 2012

22. ročník soutěže o Národní cenu za studentský design 2012 vyhlášen!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Logo_NCSD_2012Soutěže se mohou účastnit studenti univerzit, vysokých škol, vyšších a středních odborných škol a odborných učilišť se studiem designu, architektury, uměleckých řemesel a výtvarného umění. Přihlásit se mohou i studenti bývalí, a to za předpokladu, že studenty zmiňovaných škol byli v době vzniku přihlašovaného soutěžního díla. Přihlásit se mohou jednotlivci i autorské kolektivy. Soutěž je mezinárodní.

Národní cenu za studentský design vyhlašuje Design Cabinet CZ, nadační program Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství společně se zúčastněnými univerzitami a vysokými školami, Unií profesionálních designérů ČR, Asociací užité grafiky a grafického designu, Obcí architektů ČR, Asociací středních a vyšších odborných škol s výtvarnými a uměleckořemeslnými obory a Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Od roku 2008, kdy soutěž po zrušení Design centra ČR znovu nastartovala, vidělo zatím výstavy nominovaných a vítězných prací na výstavách Nový (z)boží 130 000 návštěvníků! Design Cabinetu CZ se podařilo zprostředkovat zúčastněným studentům více než 50 pracovních příležitostí a zakázek, včetně zahraničních.

Soutěžit mohou klauzurní, semestrální, absolventské a jiné (vlastní) studentské práce z oblasti designu, architektury, uměleckých řemesel a vizuální komunikace, které vznikly po 1. lednu 2010 a nebyly přihlášeny v předešlých ročnících této soutěže.

Registrace (podání přihlášky) včetně dodání povinných a nepovinných příloh probíhá do 25. června 2012 na webových stránkách www.studentskydesign.cz.

Vyhlášení výsledků a udílení cen by mělo proběhnout v Design Cabinetu CZ v předpokládaném termínu 12. 11. 2012.

Podrobnosti k soutěži a k registraci jsou uvedeny v propozicích.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina