archív aktualít rok 2012

Aprílové počasí potrápilo i soutěžící truhláře

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO_LT1Čtvrté postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO se konalo ve dnech 6. a 7. dubna 2012 na Výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích v rámci výstavy Můj dům, můj hrad. Celkem se zde utkalo 28 budoucích řemeslníků z 11 škol. V oboru truhlář soutěžilo 9 dvojčlenných družstev.

Po celou dobu soutěže všechny účastníky nejvíce trápilo chladné aprílové počasí, které všem ztěžovalo již tak náročné podmínky soutěže.

„Za prudké výkyvy počasí, kterým jsme byli vystaveni, by si soutěžící zasloužili takřka speciální vyznamenání. Během dvaceti minut při slavnostním ceremoniálu tady sněžilo, pršelo, foukal prudký vítr a trošku svítilo sluníčko. Toto aprílové počasí vytvořilo budoucím řemeslníkům zatím nejnáročnější podmínky k práci, kterým jsme v soutěži doposud čelili,“ uvedl David Surmaj z pořádající společnosti ABF.

SUSO_LT2Soutěž probíhala venku v provizorním stanu při teplotě pohybující se v blízkosti 0 °C, takže truhlářům i „přemrzlo“ lepidlo. I přes rozmary počasí ale soutěžní zadání nakonec splnili a porota tak mohla rozhodnout o vítězích. První dva vítězné týmy, které postupují do celorepublikového finále, tvoří Libor Špitálský a Pavel Kment z Gymnázia, SOŠ a SOU o.p.s. Litoměřice na prvním místě a Marek Hulla se Zbyňkem Peškem ze Střední odborné školy Litvínov – Hamr na místě druhém. Na třetí, nepostupové, pozici se umístili Jakub Moravec a Vladimír Martinec z ISŠ Semily.

Finálové výrobky tentokrát putovaly do Dětského domova v Dlažkovicích. Dva mladí chlapci z tohoto domova se navíc podíleli na produkčních přípravách soutěžní plochy.

Poslední postupové kolo soutěže se uskuteční ve dnech 18. a 19. května 2012 na výstavišti v Českých Budějovicích jako doprovodný program výstavy Hobby. Finále 16. ročníku soutěže pak proběhne ve dnech 18. – 20. září 2012 na výstavišti PVA EXPO PRAHA jako doprovodný program 22. stavebního veletrhu FOR ARCH 2012.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina