technológie

Kotel na dřevotřísku a prach z odsávání MultiBio 350 PLCS

Technologie_Multibio
Kotel na dřevotřísku a prach z odsávání MultiBio 350 PLCS v kotelně společnosti KXN Učebny s.r.o. Hradec Králové
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Kotel na dřevotřísku MultiBio 350–400 kW pracuje už od výkonu 60 kW. Automaticky startuje pomocí teplovzdušné spirály během cca dvou minut. Startuje dle přání buď na pokyn termostatu uvnitř budovy, nebo na pokyn časového spínače v kotli i v mobilní aplikaci. Nemá útlumový režim, provoz je bez pachové stopy. Obsluha si může zadat požadavek např. aby z kotle odcházela voda o teplotě 75–80 °C a kotel to automaticky provede. Kotel je stále připojen na internet a obsluha má tak možnost přes aplikaci v mobilním telefonu řídit všechny funkce a nastavení elektroniky kotle tak, jako kdyby obsluhovala ovládací displej přímo na kotli v kotelně.

Na zkušenosti z provozu kotle na spalování dřevotřísky a prachu z odsávání MultiBio 350 PLCS se zeptal pan Jindřich Sinkule st. ze společnosti Petrojet Trade společníka KXN Učebny s.r.o. Hradec Králové Ing. Zdeňka Kotka.

J. S. st.: Mým dnešním hostem je Ing. Zdeněk Kotek společník firmy KXN učebny s.r.o. a téma je provoz a zkušenosti s kotlem MultiBio 350 PLCS po topné sezóně. Pane Kotku, proč jste si nás našli?
Z. K.: Hledal jsem výrobce, který by nám byl schopen dodat kotel na zbytky materiálů z naší výroby. Drcenou dřevotřísku a prach z odsávání. Tak jsem vás kontaktoval.

J. S. st.: Vím, že v krátké době po našem kontaktu jste se byl podívat na reálný provoz kotle u pana Sedláčka v Třemošné na naší pilotní realizaci.
Z. K.: Přesně tak, dostal jsem od Vás kontakt na pana Sedláčka a ten mi velice ochotně vše ukázal. A zjistil jsem, že to je přesně ten kotel, který my potřebujeme.

J. S. st.: Zajímavé na tom bylo to, že jsme se viděli osobně jen jedenkrát, udělali jsme obchod a všechno klaplo bez problémů tak, jak jsme si napsali a domluvili se.
Z. K.: Šlo to neočekávaně jednoduše ráz na ráz.

J. S. st.: Splnili jsme všechno, co jsme Vám slíbili v přípravě realizace a dodrželi jsme termíny?
Z. K.: Ano, všechno proběhlo perfektně. Když jsme potřebovali s přípravou realizace poradit – a že jsme měli kolem ní mnoho otázek – tak jste nám vždy poradili. Všechno bylo perfektní, operativní a všechno probíhalo tak, jak mělo.

Násypka s palivem pro kotel MultiBio 350 PLCS

J. S. st.: Tak to rád slyším. My jsme Vám kotel uváděli do provozu zhruba někdy koncem října minulého roku. Z počátku se topilo hladkou moukou, což vyžaduje nějaké odborné úsilí a speciální nastavení. Moc rádi to nevidíme, protože se nedosahuje toho výkonu, který bychom požadovali. Dnes ale už máme spalování prachu z odsávání – mouky – jak my říkáme, vyřešené. Vy jste potom přešli na štěpku – drcené lamino a drcenou dřevotřísku ze zbytků z výroby. A už to frčelo ráz na ráz.
Z. K.: Přesně tak, už to bylo všechno jednoduché.

J. S. st.: Dnes probíhá na kotli měření, emise jsou průběžně v pořádku, kotel jistě projde. Čísla jsou velmi dobrá a z komína není vidět ani cítit naprosto nic. Udělám z této realizace jako obvykle video na YouTube. Máte něco, na co byste se ještě chtěl zeptat?
Z. K.: Jen přání, aby vše fungovalo stále dobře jako dosud. Jsme spokojeni, tepla je dost, všechno funguje, obsluha je pro nás jednoduchá.

J. S. st.: Řekněte mi prosím, jak jsme pro Vás po telefonu dosažitelní, když potřebujete poradit, nebo upravit nastavení kotle?
Z. K.: Komunikace byla a je velice dobrá. Komunikovali jsme s Vaším synem spolu hodně přes WhatsApp, a tak člověk věděl hned, co má kdy udělat. Změnit nastavení apod. Tady už není co zlepšit.

J. S. st.: Ještě mám otázku. Co pachová stopa?
Z. K.: Vůbec nevíme, že topíme. Dříve jsme topili plynem, měli kotelnu. A v podstatě, když teď přijdu do této nové kotelny ke kotli MultiBio, tak mám pocit jako bych byl v plynové kotelně. Protože všechno funguje automaticky, z komína jde jen pára a cítit není nic.

J. S. st.: To je pravda. Tady je komín jen 5–6 metrů vysoko a pachová stopa, jak slibujeme, je nulová.
Z. K.: Vůbec není poznat, čím topíme a že vůbec topíme a při tom máme teplo.

Plamen při spalování dřevotřísky a prachu z odsávání

J. S. st.: Takže byste doporučil kotle MultiBio zákazníkům?
Z. K.: Určitě bych doporučil firmám, které používají lamino a dřevotřísku, vytápět své výrobní prostory kotlem MultiBio, protože to je čistý provoz kotelny a velká ekonomická úspora s jednoduchou obsluhou.

J. S. st.: Vy jste původně topili plynem?
Z. K.: Ano měli jsme dva plynové kotle v plynové kotelně.

J. S. st.: Teď Vám to šetří značné náklady za plyn, a ještě šetříte za vracečku zbylého materiálu z výroby.
Z. K.: Ano. Nemusíme platit za plyn, za pronájem kontejnerů a jejich odvozy. Úspora je vícenásobná.

J. S. st.: Kotel MultiBio je tedy jako dobrá investice – vydělává peníze – dá se říct.
Z. K.: Ano. Teď se nám investice rychle vrací.

J. S. st.: Děkuji za rozhovor a dobrou referenci.
Z. K.: Já také děkuji, ať se Vám daří a prodáte hodně kotlů.

Video z realizace kotle na dřevotřísku MultiBio 350 PLCS .

Kontakty:

MultiBio s.r.o.

Petrojet Trade s.r.o.
U Koupaliště 2707
269 01 Rakovník
tel.: +420 777 700 096– 97
e-mail: info@multibio.eu
www.multibio.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina