aktuality

IKEA Industry otvorila v Malackách novú halu

II-MA
Nová skladová a výrobná hala s rozlohou 35.000 m² výrobného závodu IKEA Industry o.z. Malacky Nábytok – Flatline. Foto: archív DYNAMIK HOLDING, a.s.
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

IKEA Industry pokračuje vo svojich rozvojových plánoch na Slovensku, keď 11. 4. 2024 slávnostne otvorila novú súčasť svojho závodu IKEA Industry o.z. Malacky Nábytok – Flatline. Rozšírenie o 35.000 m2 zahŕňa nové výrobné a skladové priestory, v ktorých nájde uplatnenie 130 nových pracovníkov.

Slávnostné otvorenie novej skladovej a výrobnej haly IKEA Industry v Malackách. Foto: zahori.sk

Skúšobná výroba vo fabrike prebieha od začiatku roka 2024. Vďaka najnovším technológiám sa podiel drevotrieskových dosiek vyrobených a spracovaných v malackej fabrike zvýši až o 50 %. Nová investícia prináša aj zlepšenie ergonómie a pracovného prostredia na výrobných a baliacich linkách, ktoré sú vybavené množstvom robotov a automatizovaných systémov. Novým špeciálnym mostom s plne automatizovaným dopravným systémom sa prepravujú na mieru narezané dosky z vedľajšej haly na výrobu dosiek priamo na nové výrobné linky.

Súčasťou novej fabriky budú aj zelené fasády, ako aj kvalitný systém čistenia odpadových vôd a systém zberu dažďovej vody. Na strechách budú v blízkej budúcnosti umiestnené solárne panely. Areál bude vybavený prvkami, ktoré podporujú biodiverzitu v okolí, ako sú hniezdne búdky, výsadba lákajúca opeľovačov, jazierka na napájanie divých zvierat, ochrana obojživelníkov a mokrade namiesto trávnatých plôch.

Nová skladová a výrobná hala výrobného závodu IKEA Industry v Malackách. Foto: zahori.sk

IKEA Industry je výrobnou súčasťou globálnej skupiny IKEA. Pracuje v nej približne 15.000 zamestnancov v 32 výrobných závodoch v 7 krajinách sveta. Na Slovensku má celkom 6 výrobných závodov: tri v Malackách, dva v Trnave a jeden v Jasnej.

Závod IKEA Industry Malacky založený v roku 1999 pozostáva z fabriky na výrobu drevotrieskových dosiek (Boards) a dvoch nábytkárskych fabrík (Flatline). V IKEA Industry Malacky dnes pracuje približne 560 ľudí.

Zdroj: TASR, zahori.sk

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina