materiály

RAUVISIO crystal Deep Collection – cena za design

Materialy_Rehau
Ocenění German Design Award pro kolekci plošných materiálů s hloubkovým efektem. Foto: archiv REHAU
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Nejnovější kolekce povrchů REHAU přesvědčila porotu jedné z nejvýznamnějších cen za design, její kolekce plošných materiálů RAUVISIO crystal Deep získala ocenění German Design Award 2023. Tato nová kolekce sklolaminátových desek zaujme jemně třpytivým metalickým vzhledem, který dodává matným povrchům jedinečný hloubkový efekt.

Cenu German Design Award, kterou založila Německá rada pro design, každoročně uděluje vysoce postavená mezinárodní porota. Toto ocenění má v současné době celosvětový ohlas a je jednou z nejvýznamnějších cen ve světě designu. Jejím cílem je podporovat aktivity orientované na design ve všech odvětvích. V souladu s tím jsou v různých kategoriích oceňovány výrobky, které celosvětově v daném oboru udávají nový směr.

German Design Award: Vítěz za vynikající produktový design

Kolekce RAUVISIO crystal Deep byla vybrána jako vítěz v kategorii „Vynikající produktový design – materiál a povrchy“. „Získání tohoto mezinárodně uznávaného ocenění je pro novou kolekci zvláštní poctou a podtrhuje atraktivitu oblíbeného sklolaminátu pro naše zákazníky z hlediska dokonalosti, estetiky a kvality,“ říká Hans Peter Mehnert, ředitel produktového managementu nábytkových systémů a komponent.

Kolekce RAUVISIO crystal Deep svým jemným kovovým leskem ještě více zvýrazňuje tento elegantní sklolaminát a předznamenává novou éru vzrušujících jednobarevných povrchů nábytku. Barevná kolekce, inspirovaná hrou světla slunce zrcadlícího se v oceánu, jako by oživovala nábytek.

V závislosti na úhlu dopadu světla se rozvíjí krása hlubokého matu a ponoří interiér do velmi zvláštní nálady. Ať už jako výrazný kontrastní prvek, nebo jako střídmá a elegantní součást v kombinaci s jinými povrchy, materiál vždy harmonicky zapadá do celkového konceptu. Zvláštní kombinace skla a kovu umožňuje vytvořit netušené synergické efekty a prostor pro design se zdá být nevyčerpatelný.

Nadčasová kolekce zahrnuje sedm poutavých dekorů od světlých barev až po sytě antracitovou. Lze je kombinovat mezi sebou i s dalšími kolekcemi REHAU, ale i s přírodními materiály, jako je dřevo nebo kámen.

Základní vlastnost sklolaminátu: „Umožňuje výjimečný design.”

Současně sklolaminát jako materiál nabízí značné výhody při zpracování a každodenním používání a je univerzálnější než téměř jakýkoli jiný materiál.

Není divu, že RAUVISIO crystal se také nazývá „sklo pro truhláře“. Spojuje v sobě ušlechtilý vzhled pravého skla s vynikajícími vlastnostmi sklolaminátu. To znamená, že tento materiál lze zpracovávat běžnými truhlářskými nástroji a neklade designérovi prakticky žádné hranice při tvorbě interiérového designu, například při práci se zrcadlem RAUVISIO crystal. Pomocí ohýbání, vkládání či frézování lze vytvářet velice neobvyklé projekty. Pomocí frézování ze zadní strany lze zrcadlo RAUVISIO crystal podsvítit a vnést do interiéru fascinující světelné efekty.

Idea společnosti REHAU kombinovat materiály a design umožňuje vytvářet designové prvky dle individuálních požadavků. Díky rozšíření kolekce povrchů crystal Deep o nábytkové roletkové systémy RAUVOLET crystal-line a také o nábytkové hrany RAUKANTEX v identických odstínech vzniká pro interiér nábytek jako by byl vyrobený z jednoho kusu. Výrobci a designéři tak mají k dispozici dokonalou designovou kombinaci z jediného zdroje v souladu s tvrzením divize interiérových řešení společnosti REHAU: „Umožňuje výjimečný design“.

Veškeré podrobnosti o kolekci materiálů RAUVISIO crystal Deep naleznete ZDE.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina