technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinka_Leitz
Konstruktéři společnosti Leitz vyvinuli nové výkonnější stopkové frézy Diamaster PRO3 a Diamaster PLUS3 s větším počtem DP-břitů. Foto: archiv Leitz
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem LEITZ-nástroje s.r.o., Hranipex k.s. a Merxu s.r.o.

Leitz nástroje Diamaster PRO3 a Diamaster PLUS3

Při formátování a drážkování dřevotřískových desek obyčejnou diamantovou stopkovou frézou Z3+3 je limitem pro větší produktivitu a lepší kvalitu povrchu přesazené uspořádání jednotlivých DP-břitů, kdy v mezerách mezi jednotlivými břity pracuje nástroj pouze se dvěma břity v záběru.

Proto konstruktéři společnosti Leitz vyvinuli nové výkonnější stopkové frézy Diamaster PRO3 a Diamaster PLUS3 s větším počtem DP-břitů, které jsou uspořádány tak, aby mezery mezi břity byly vykryté dvojitě, čím se dosáhne efektu, kdy v mezerách mezi jednotlivými břity pracuje nástroj se šesti břity v záběru!!! Tato konstrukce „Technologie echt Z3“ umožňuje stopkovým frézám pracovat s dvojnásobnou rychlostí posuvu při zvýšené kvalitě opracovaného povrchu a s výrazně delší životností než obyčejné diamantové stopkové frézy Z3+3.

Rozdíl mezi stopkovými frézami Diamaster PRO3 a Diamaster PLUS3 je pak ve velikosti DP-břitů a v nabízených průměrech stopkové frézy, kdy provedení PRO3 lze elektro-erozivně doostřovat 3x a vyrábí se v průměrech 12–16 mm, kdežto provedení PLUS3 lze elektro-erozivně doostřovat až 12x a vyrábí se v průměrech 16–20 mm. Kromě dřevotřískových desek, MDF desek, OSB desek jsou tyto frézy vhodné i pro použití při formátování kompaktních desek.

Stopková fréza Diamaster PRO3 s průměrem D=12 mm je pak první volbou každého zkušeného výrobce pro „nesting“.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

Hranipex uvádí na trh nábytkové kování

Společnost Hranipex je předním evropským výrobcem a dodavatelem produktů i odborného poradenství pro nábytkářský průmysl. Špičkový servis našich poradců a rozsáhlé portfolio produktů, na které jste zvyklí, se nyní rozrůstá o nábytkové kování. Veškerý sortiment včetně nábytkového kování čítající přes 80 000 položek najdete na našem e-shopu www.hranipex.cz. Kategorii nábytkového kování neustále rozšiřujeme, novinky můžete sledovat taktéž na e-shopu. Pokud preferujete tištěnou verzi katalogu, připravili jsme pro vás i tištěný katalog s kompletním přehledem našich produktů. Napište si o něj na cz-hranipex@hranipex.com.

Stejně jako u dosavadního sortimentu je naším cílem poskytovat kvalitní servis a profesionální přístup, neváhejte se na nás kdykoliv obrátit.

Prodejce: Hranipex

Novinky Kaindl v sortimentu Hranipexu

Hranipex, jako přední evropský výrobce a distributor nábytkových hran, nábytkového kování, lepidel a čističů věnuje vysokou pozornost vývoji a inovacím, jejichž součástí je perfektní vyvzorování hran k dekorativním plošným materiálům. Do naší kolekce nyní přibyly nové dekory nábytkových hran doplňující novinky od výrobce Kaindl BOARDS LEAD 2022. Stávající kolekci materiálů Kaindl rozšiřuje 22 nových dekorů. V kolekci naleznete moderní dekory dřeva, betonu i UNI barvy. Světlé tóny bělenému smrku Spruce washed a přírodní borovici Polar Pine Ursus přinesou do interiérů světlo a eleganci. S novými tmavými dekory ořechu dosáhnete rustikálního či městského stylu. Neutrální šedou barvu Iconic Grey skvěle zkombinujete s černou, která je novinkou kolekce BOARDS LEAD 2022. Nadčasové dekory betonu jsou skvělým doplňkem k dřevodekorům i UNI barvám, vykouzlíte díky nim moderní chladný vzhled interiéru.

Všechny hrany, stejně jako detaily s širokou nabídkou rozměrů najdete na www.hranipex.cz.

Prodejce: Hranipex

Dormer Pramet vstoupil na mezinárodní online trh merXu

Na mezinárodní online trh merXu vstupují i velcí hráči, jako Dormer Pramet, český výrobce obráběcích nástrojů s dlouhou tradicí, který se tak rozhodl posílit svoje pozice v on-line obchodování. Na internetovém tržišti merXu má nyní zalistované první výrobky. Zkušenosti na trhu sbírá Dormer Pramet již několik generací a stejně zodpovědně jako ke své minulosti přistupuje i ke své budoucnosti. Využívá moderní atraktivní příležitosti, které nabízí internetové tržiště merXu, ke zvýšení svých on-line prodejů. Provozuje vlastní e-shop na mezinárodní úrovni a merXu mu pomáhá oslovit i další skupinu zákazníků.

Důležité je zmínit, že firemní internetový obchod a firemní profil na merXu si vzájemně nekonkurují, naopak využívají synergii a cílí na různé skupiny zákazníků. Na merXu je mnoho firem a lidí z různých oborů, řada z nich jsou potenciální odběratelé nebo dodavatelé. Přitom je zde zachována svoboda individuální dohody. merXu firmy propojí a nechá na nich vyjednání konkrétních podmínek.

Vstup Dormer Pramet na merXu je velice čerstvá událost. Jako globální společnost nejde Dormer Pramet bezhlavě do každého startupu, který se v ČR objeví. Důkladně se seznámili s tím, jak merXu funguje a jakou má strukturu uživatelů. Takže v dalších krocích důkladně zpracovali profil firmy a vytipovali produkty vhodné pro prodej touto cestou. Jde zatím hlavně o sortiment pro běžnou spotřebu, kterým může oslovit co nejvíce lidí. Pro řadu firem je merXu snadnou cestou na trhy Evropské unie, ale to není případ společnosti Dormer Pramet. Ta má evropský trh pokrytý sítí vlastních poboček. Tím, že se na merXu registrovali včas, zde mají ohromný prostor pro zviditelnění. Obchodně může být merXu dalším z pilířů, který má potenciál vykrýt výpadky v jiných obchodních kanálech.

Během covidu jsme se přesvědčili, jak snadno se zaběhlé pořádky mohou narušit, a on-line obchodování může být řešením.

Poskytovatel: Merxu s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina