aktuality

WEINIG GROUP spouští největší investiční program ve 117leté historii společnosti

Hlavní závod a sídlo skupiny WEINIG v Tauberbischofsheimu
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Dozorčí rada skupiny WEINIG schválila komplexní investiční program, který zásadně změní pozici skupiny a jejího sídla v Tauberbischofsheimu. Celkem bude během příštích 5 let investováno více než 120 milionů eur. Pro závod Voitsberg v Rakousku, výrobní místo dceřiné společnosti HOLZ-HER, již bylo předem schváleno 15 milionů eur a bude investováno do montáže, výroby a logistiky. Nově přijatý program se zaměřuje především na divizi masivního dřeva.

Ve svém hlavním závodě v Tauberbischofsheimu se 117letou historií vytvořila společnost zcela nový koncept závodu, který udržitelně modernizuje výrobu, výrazně optimalizuje možnosti dodávek pro zákazníky a zlepšuje pracovní prostředí pro své zaměstnance. To bude zahrnovat nové logistické centrum, nový výrobní koncept a nové výrobní prostory, stejně jako nové výstavní a školicí prostory pro zákazníky. Jen do infrastruktury areálu Tauberbischofsheim bude investováno kolem 70 milionů eur.

Dr. Thomas Bach, předseda dozorčí rady WEINIG AG, poukázal na to, že součástí DNA WEINIG je vidět krize jako příležitosti a že v neposlední řadě pandemie Covid-19 poskytla prostor pro koncepční práci.

Generální ředitel Gregor Baumbusch vysvětlil, že dřevozpracující průmysl je rostoucím odvětvím, které získává další podporu díky udržitelnosti a ochraně klimatu. Poptávka po strojích a řešeních, která slouží tomuto trhu, je odpovídajícím způsobem vysoká a neustále roste. Dalších 40 milionů eur bude proto investováno do rozšíření produktového portfolia.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina