aktuality

Odstartoval nový ročník ocenění NÁBYTEK ROKU

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Od 1.12.2021 se mohou výrobci nábytku, kteří vyrábí v České republice, hlásit k ocenění NÁBYTEK ROKU 2022. Přihlášky přijímá Asociace českých nábytkářů podle platných propozic až do 15.1.2022. Ocenění uděluje Asociace českých nábytkářů na návrh hodnotitelské komise. Jedná se o 13. oficiální ročník ocenění NÁBYTEK ROKU.

V ocenění NÁBYTEK ROKU 2022 je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Ocenění je vyhlášeno Asociací českých nábytkářů. Přihlásit se mohou všechny firmy, které vyrábí nábytek v České republice. Pro přihlášení neexistuje žádné omezení co do členství v různých organizacích atd.

Cílem ocenění je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. Motivovat designéry k tvůrčí aktivitě. Cena přispívá ke zvyšování konkurenceschopnosti našich výrobců na domácím i zahraničním trhu.

Nábytek je hodnocen z hlediska:

Funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu. Zohledněna je i ekologie a potenciální dopad na životní prostředí. Nábytek hodnotí pětičlenná odborná komise, která je tvořena nezávislými odborníky. Její doporučení schvaluje představenstvo AČN.

Členové hodnotitelské komise:

  • doc. Ing. arch. Boris Hála, Ph.D.
  • MgA. Jaroslav Juřica, M.A.
  • Ing. arch. Lubomír Končinský
  • PhDr. Dagmar Koudelková,
  • Ing. Milan Vrbík

Slavnostní vyhlášení výsledků ocenění proběhne 31.3.2022 v první den konání jarního veletrhu FOR INTERIOR 2022. Vyhlášení a předání ocenění proběhne na samostatné akci spojené s tiskovou konferencí AČN, kde budou představena statistická data výroby, exportu a importu nábytku týkající se České republiky.

Více informací, ale i historii ocenění si můžete prohlédnout na www.czechfurniture.com a www.nabytek-roku.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina