technológie

Materiálové a technologické novinky

Novinky
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem Ostermann Česko spol. s r.o. a OKENTĚS spol. s r.o.

Nové hrany s příčným dekorem Ostermann

Novinky

Příčné dekory v sobě mají vždy cosi osobitého. Skvělé, že pro tento design Ostermann zařadil do svého sortimentu hned tři nové ABS hrany. Se světlým a tmavým jasanem a dekorem dubu v imitaci příčného dřeva lze vytvářet nábytek, který v sobě má ono pověstné „cosi“. Příčné dýhy v sobě mají vzhledem k náročné výrobě vždy něco neobyčejného. Nápadného designu lze naštěstí docílit i použitím desek v dekoru dřeva. Pro perfektní řešení na hraně od teď najdou řemeslníci ve firmě Ostermann tři nové ABS hrany s příčným dekorem. Ty jsou pod označením Jasan řezaný příčný, Jasan řezaný natur příčný a Lindberg dub příčný – všechny k dostání ve standardních rozměrech 23, 33, 43 a 100 x 2 mm. Více informací o nich najdete též po zadání výrazu „#Highlights10“ na webové stránce www.ostermann.eu.

Tmavá krása: ABS hrana Jasan řezaný příčný
Tato v základní barvě tmavě hnědá hrana získává svůj přirozený půvab díky nepravidelným a rozmanitě světlým a širokým příčným pruhům, které odpovídají přírodnímu žilkování. Ty připomínají výrobu dýhy s vertikálně pracující řezačkou. Barevné odstíny povrchu sahají od čokoládové hnědé až po světlou medově hnědou ve filigránových pruzích.

Severský vzhled: Jasan řezaný natur příčný
Kdo preferuje žádané světlejší severské odstíny dřeva, měl by použít ABS hranu Jasan řezaný natur příčný. Jemné, světlé odstíny hnědé tady prostupují teplé pruhy v krémové barvě, díky nimž je tato hrana obzvláště elegantní a připomíná povrch bělený vápnem.

Teplá karamelová hnědá: Lindberg dub příčný
Hrana Lindberg dub příčný hladká okouzluje svou zdrženlivou barevností. Odstíny pruhů jsou méně kontrastní a zdobné nežli u varianty jasanu. Barevné odstíny sahají od teplé karamelové hnědé u tmavších linií až po světlejší zlatavě hnědou.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

Nízkoexpanzní PU lepidlo TensorGrip® C15

Novinky

TensorGrip® C15 je polyuretanové lepidlo s vysokým průtokem, které je vhodné pro vytvoření spoje mezi stropními panely a dřevěnými krokvemi (dřevěné materiály, dřevotřískové desky, beton a hliníkové plechy). C15 má vynikající tekutost, která mu umožňuje proniknout do spár mezi dřevem a podkladovým materiálem. Zároveň jde o velmi rychle vytvrzující lepidlo s otevřeným časem 10 minut, které umožňuje zrychlení výrobního procesu a lze jej nanášet bodově pomocí dlouhé pistole.

Další vlastnosti:

  • Hořlavé lepidlo s nehořlavým hnacím plynem
  • Jednostranná aplikace
  • Některé podkladové materiály z hliníku, pozinkované oceli a plastů musí být předem penetrovány
Novinky

Lepidlo je určeno pro stavební a dřevozpracující průmysl – pro modulární výstavbu (výroba obytných kontejnerů, karavanů, mobilních domů aj.).
K lepidlu je nutné zakoupit aplikační stříkací pistoli a speciální hadici, která je odolná vůči průniku vlhkosti.

  • Teplotní odolnost: do 180 °C
  • Objem: 22l kanystr
  • Vydatnost: 912 bm
  • Čas schnutí: 5 minut
  • Čas vytvrzení: 20–24 minut
  • Barva: modrá

Výrobce: Tensor Global (UK)
Prodejce: OKENTĚS, spol. s r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina