materiály

Univerzální úložný systém na principu kolíků

Materialy_Pin
Policový systém Pin shelf. Foto: archiv autora
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pin neboli kolík je název univerzálního nástěnného úložného systému určeného pro různé aplikace nejen v domácnosti. Italský výrobce ho nabízí ve čtyřech modifikacích, umožňujících flexibilní a kreativní uspořádání lahví, nožů, polic, oděvů a doplňků. Systém mj. nabízí to, co je dnes zákazníky stále častěji požadováno – individualizaci. Elegantní, vysoce rafinovaný kolík s minimalistickým designem se vyznačuje snadnou, rychlou a intuitivní montáží. Kolíky lze snadno přemístit a umístit kamkoli pomocí důmyslného systému upevnění a přizpůsobit si celý úložný prostor dle individuálních požadavků.

Konzolový systém Pin je založen na principu panelu s hliníkovými profily, k nimž jsou pomocí kotevního šroubu přichyceny podpěrné konzoly v podobě kovových kolíků různého tvaru a velikosti. Profily jsou zapuštěny v drážkách vyfrézovaných na zadní straně panelu. Šrouby prochází úzkými průchozími drážkami a vystupují na přední straně panelu. Hlava šroubu se může plynule pohybovat v T-drážce profilu. Díky tomu kolík přesuneme do požadované pozice a ručním dotažení kolík zafixujeme. Hlava šroubu je ze dvou protilehlých stran zúžená, což umožňuje její vložení do T-drážky a pootočením o 90° ukotvení v profilu.

Systém lze uspořádat vertikálně i horizontálně, což umožňuje jeho přizpůsobení dané místnosti a prostoru.

Kolíky mají speciální povrchovou úpravu s efektem soft touch. Toto ošetření optimalizuje funkčnost systému tím, že působí jako protiskluzový povlak, aby byly uložené předměty v držácích bezpečné a stabilní.

Pin wine

Systém Pine wine je určen pro ukládání lahví s vínem. Podpěrné kolíky jsou upevněny v odstupňovaných párech, přičemž každý pár může nést až 3 lahve. Toto řešení umožňuje bezpečné a flexibilní uspořádání několika lahví. Díky své všestrannosti lze Pin wine použít také k vytvoření aranžmá na míru pro integraci do kuchyňských linek. Kolíky (konzoly) mohou být také opatřeny systémovým informačním štítkem, na který lze umístit popis a vlastnosti vína.

Pin knife

Systém pro ukládání nožů upevněný na dřevěném panelu představuje vysoce funkční, bezpečný a především přehledný úložný systém pro nože v kuchyni. Umožňuje vytvořit zcela individuální úložný prostor přesně na míru uživatele podle jeho potřeb a pracovních zvyklostí. Díky tomuto uspořádání jsou nože během přípravy jídla snadno přístupné. Inovativní mechanismus tlačné pružiny v předním kolíku umožňuje bezpečné a pevné držení čepele nože.

Z praktického hlediska lze panel s noži umístit na zadní stěnu kuchyňské linky. Pro zvýšení bezpečnosti může být panel umístěn v mělkém korpusu uzavíratelném roletou. Podívejte se na ukázkové VIDEO.

Pin shelf

Policový systém umožňuje kreativní a flexibilní uspořádání polic z jakéhokoli materiálu, které lze umístit v jakékoli požadované výšce. Systém lze také použít s profily připevněnými přímo ke zdi.

Pin hang

Věšákový systém Pin umožňuje funkční uspořádání pro zavěšování více druhů předmětů, jako jsou kabáty, šály, čepice, doplňky a další předměty každodenního použití. Systém můžeme využít v různých prostorech, jako jsou vstupní haly, obytné prostory, koupelna či kuchyň, stejně jako v kanceláři.

Foto: archiv autora

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina