aktuality

Vítězem cen Czech Grand Design 2020 je duo Herrmann & Coufal

Letošními Grand designéry se stala dvojice Eduard Herrmann a Matěj Coufal
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pandemií koronaviru bylo poznamenáno také letošní vyhlašování cen Czech Grand Design 2020, které proběhlo v přímém přenosu na ČTart ve středu 21. dubna. Vzhledem k přetrvávajícím opatřením proběhlo vyhlášení pouze na televizních obrazovkách bez fyzicky přítomných hostů i nominovaných.

Letošními Grand designéry, tedy absolutními vítězi ročníku napříč kategoriemi, se stala dvojice Eduard Herrmann a Matěj Coufal. Designérské studio Herrmann & Coufal založili ještě jako spolužáci na UMPRUM.

Tato dvojice zároveň zvítězila v kategorii designér roku. Zaujali svítidly Lift, Tension a Balance (ve formě „do it yourself“) pro Hornbach, svítidlem s názvem Capsule pro Lucis a skříňkou Roletta navrženou pro FUTURO.

Do síně slávy vstupuje architekt a designér Jiří Pelcl. Zabývá se průmyslovým designem skla, porcelánu a nábytku. Podepsán je mimo jiné pod návrhy interiéru na Pražském hradě v prezidentské éře Václava Havla. Spolupracuje se značkami Bomma, Preciosa či Egoé. V prvním ročníku Czech Grand Design obdržel ocenění designér roku 2006.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina