technológie

Materiálové a technologické novinky

Ostermann
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z ponuky firiem Ostermann Česko spol. s r.o., Hranipex a.s., REHAU a JAF HOLZ, spol. s r.o.

Firma Ostermann má hrany, které ladí

Ostermann

Nevtíravá šedá a zářivě žlutá – to jsou podle institutu Pantone Color Institute™ trendové barvy pro rok 2021. Ve vzájemné kombinaci mají vyjadřovat povzbudivé poselství síly a naděje. Jak lze vidět na názorném obrázku, atraktivně působí spojení těchto barev i na nábytku. Kdo hledá vhodné hrany, najde je ve firmě Ostermann.

ABS hrana 041.3192. Zeste de Citron
Žlutá znamená v nauce o barvách inspiraci, rozveselení a osvěžení. Nejsvětlejší ze všech základních barev symbolizuje v malířství často světlo a slunce. Podle psychologie barev podporuje koncentraci a komunikaci. To jsou tři dobré důvody k tomu, proč nový nábytek a interiéry navrhovat rovněž odvážně ve žluté. V širokém sortimentu firmy Ostermann k tomu máte více než 50 různých žlutých ABS hran. Kdo by chtěl aktuální odstín Pantone trefit úplně přesně, měl by použít ABS hranu 041.3192. Zeste de Citron od firmy Ostermann. Ta je dostupná ve standardních rozměrech 23, 33, 43 a 100 mm a v tloušťkách 1 a 2 mm. Na přání nařeže Ostermann hranu širokou 100 mm rovněž do jakékoli jiné požadované šířky.

ABS hrana 041.2656. Platinová šedá
Šedá že je nudná a ponurá? Ale vůbec ne! Šedá barva – to je nadčasová klasika. Šedý nábytek spárovaný tón v tónu vnáší do prostoru teplo a eleganci. Dokonalé převtělení Ultimate Gray najdete v ABS hraně 041.2656. Platinová šedá. Ta je dostupná v rozměrech 23, 33, 43 a 100 mm a v tloušťkách 1 a 2 mm. Alternativně najdete v e-shopu firmy Ostermann více než 360 různých ABS hran v barevné skupině „Šedá“.
Všechny informace o těchto hranách najdete po zadání „#Highlights03“ do vyhledávacího řádku na webové stránce Ostermann www.ostermann.eu.

Služby související s prodejem hran od firmy Ostermann
Ve firmě Ostermann najdou řemeslníci pracující se dřevem samozřejmě nejen všechny aktuální trendové hrany, ale i vhodné hrany k povrchům od více než 70 různých dodavatelů desek. Všechny ABS hrany dodáváme již v nejmenším množství od 1 metru. Na přání můžete dostat hrany např. s vrstvou tavného lepidla, funkční vrstvou pro bezespárové technologie anebo s dodatečně osazené narážecím perem. Skladové zboží objednané do 16 hod. odesíláme ještě ten samý den.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

HRANIPUR SPEED a HRANIPUR 05 – novinky pro konstrukční lepení

Hranipex

Hranipex zařadil do svého sortimentu dvě nová konstrukční lepidla na bázi polyuretanu v praktické vytlačovací kartuši. Voděodolného spoje, který odolá i změnám teplot, tak dosáhnete ještě snadněji. Reagoval tak na požadavky zákazníků a opět zjednodušil procesy olepování.

HRANIPUR SPEED – jednosložkové PUR lepidlo béžové barvy určené pro rychlé konstrukční lepení zejména dřevěných materiálů. Montážní využití:

  • schodišťové stupně
  • podlahové lišty
  • dřevěná madla zábradlí
  • opravné a servisní práce

HRANIPUR 05 – transparentní PUR lepidlo, vhodné zejména pro montážní a konstrukční účely. Slepí různorodé materiály od dřeva přes kovy, sendvičové desky s polystyrénem, PVC až po minerální vlny, skelnou vatu a další.

Použití HRANIPUR lepidel:
Jednoduše je naneste ruční nebo pneumatickou pistolí na očištěný a odmaštěný povrch, vždy pouze na jednu lepenou plochu. Poté k sobě oba lepené materiály stlačte na doporučenou dobu. Lepený spoj vytvrdne díky kontaktu se vzdušnou vlhkostí. Tedy dobu tvrdnutí ovlivňuje úroveň vzdušné vlhkosti, pokud je nízká, doba se prodlužuje a naopak.

Pro práci s novými lepidly doporučujeme použít aplikační pistoli HRANIGUN. Její vysoce kvalitní kovová konstrukce zaručuje uplatnění i při aplikaci dalších lepidel a tmelů v kartuších. Komplexní nabídku Hranipexu doceníte i po ukončení práce s lepidly HRANIPUR. Pro čištění aplikačního nářadí využijte čističe Hraniclean – pro nevytvrzená PUR lepidla Hraniclean 03, pro vytvrzená pak Hraniclean 04. Celý sortiment pro lepení v dílně i při montážích naleznete na webové stránce www.hranipex.cz.

Prodejce: Hranipex a.s.

Nový povrchový materiál od firmy REHAU – RAUVISIO noir

REHAU

RAUVISIO noir, nový povrchový materiál od firmy REHAU, v sobě spojuje ušlechtilou eleganci s řemeslnou kvalitou na nejvyšší úrovni a je vyjádřením kosmopolitního postoje k životu. Hedvábně matná povrchová úprava propůjčuje plochám život a vytváří dokonalou rovnováhu mezi designem a funkčností. Barevnou paletu tvoří 12 trendových odstínů inspirovaných nezaměnitelnou atmosférou filmů noir, která dnes, stejně jako v minulosti výrazným způsobem ovlivňuje svět designu a módy. Hluboká čerň, nejjasnější bílá, stejně jako temné mořské a smaragdové tóny přenesou vaši fantazii a smysly do stylového, tajemného světa Lauren Bacallové a Humphrey Bogarta. Materiál RAUVISIO noir se vyznačuje extrémní odolností vůči poškrábání, vysokým teplotám a vlhkosti. Je proto vhodný pro svislé i horizontální použití v náročných podmínkách, včetně vysoce zatěžovaných pracovních ploch.

Výrobce a prodejce: REHAU


Těsnicí lišty RAUWALON perfect-line

REHAU

Firma REHAU nabízí jako jediný výrobce těsnicí lišty za pracovní desky s neviditelným těsněním. To umožňuje vytvářet plynulý a téměř neznatelný přechod mezi těsnicí lištou a pracovní deskou. Inovativní těsnění od firmy REHAU je nejenom vysoce funkční, ale díky tomuto řešení se vám v kuchyních otevírají zcela nové designové dimenze. Pokročilá technika potisku firmy REHAU umožňuje vyrobit identickou těsnicí lištu k jakémukoliv dekoru pracovní desky. Široká paleta dekorů ve standardním programu zahrnuje také nejdůležitější dekory pracovních desek z nové kolekce Pfleiderer 2021–2024. Díky tomu jsme vám schopni rychle a v malém množství dodat těsnicí lišty RAUWALON perfect-line k téměř libovolnému dekoru pracovní desky.

Výrobce a prodejce: REHAU


Konfigurátor nábytkových dílců

JAF HOLZ

Firma JAF HOLZ má vynikající online nástroj – konfigurátor nábytkových dílců, který umožňuje jednoduchou objednávku širokého sortimentu různých nábytkových dílců dle konfigurace zákazníka ve velké škále laminovaných dřevotřísek od rozličných výrobců. Další krok vpřed byl učiněn a otevřela se tak možnost zákazníkům objednávat dílce i v kombinaci nového specifického materiálu na čelní plochy (fronty) – lakované dílce. Je to další krok k doplnění konfigurátoru o specifický materiál s vysokou hodnotou a komplexní dodávkou, která poskytuje zákazníkům větší servis a podporu.

Službu poskytuje: JAF HOLZ spol. s r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina