aktuality

Šedá a žlutá. Barvy roku 2021 sdělují poselství síly a naděje

Barvami roku jsou letos podle Pantone Color Institute šedá (Ultimate Gray) a žlutá (Illuminating)
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pantone Color Institute vyhlásil pro rok 2021 dvě barvy roku: šedou a žlutou. Přesné označení obou odstínů je PANTONE 17-5104 Ultimate Gray a PANTONE 13-0647 Illuminating.

Společnost Pantone vyhlašuje barvy roku již 22 let od roku 2000. Až doposud se jednalo vždy o jednu barvu. Loni to byla klasická modrá. Letos poprvé vybrala barvy dvě. Ve svém zdůvodnění uvedla, že jde o dvě nezávislé barvy, které společně vytvářejí ambiciózní pár spojující hlubší pocity promyšlenosti s optimistickým příslibem slunečního svitu.

„Výběr dvou nezávislých barev zdůrazňuje, jak se různé prvky spojují, aby vyjádřily poselství síly a naděje, které jsou trvalé i povznášející, vyjadřující myšlenku, že jde o více než jednu barvu nebo jednu osobu. Spojení základní šedé se zářivou žlutou vyjadřuje positivitu podporovanou odvahou,“ uvedla Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute.

Šedá a žlutá jsou podle Pantone např. skvělou kombinací pro nastavení nálady v jakékoli místnosti v domácnosti přidáním dávky slunečního svitu a pozitivity. Kombinace žluté a šedé u stolního prostírání, ložního prádla a bytových doplňků včetně polštářů a stolních desek dodává vitalitu a živost. Povrchová úprava předních ploch nábytku zářivě žlutou vyjadřuje vřelou a srdečnou zprávu, pokud je podpořena pevnou a spolehlivou šedou barvou. Jde o ideální kombinaci pro každou kancelář, ať už v domácnosti nebo v komerčním prostoru. Šedá poskytuje pevný základ pro zářivou žlutou, která zvyšuje povědomí a zvyšuje intuici, osvětluje cestu k intelektuální zvědavosti, originalitě a vynalézavosti otevřené mysli.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina