technológie

Nástroje pro malosériovou výrobu dveří a oken

Aparatea_Virutex
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Firma VIRUTEX je již od roku 1962 výrobce dřevoobráběcích strojů té nejvyšší kvality. Na rozdíl od ostatních výrobců, kteří produkují obrovské série různých přístrojů a jsou často jen obtížně opravitelné, je u Virutexu výroba malosériová. Výrobky VIRUTEX jsou ručně montované, profesionálně přesné, vysoce kvalitní a také všechny opravitelné!

Systém pro výrobu malosériových dveří a oken

Promyšlený systém, který usnadní práci a malosériovou výrobu dveří a oken na míru a také jejich renovaci. Přes rozmanitou nabídku dveří a oken na domácím trhu, jsou výrobky vyráběné řemeslníky s použitím profesionálního nářadí a doplňků velmi oblíbené. Španělský VIRUTEX, výrobce profesionálního elektrického nářadí, nabízí mnoho produktů pro řemeslníky. Mezi jeho širokou nabídku patří nejenom samotné elektrické nářadí, ale také příslušenství potřebné v každé dílně zabývající se dveřmi a okny.

Dlabací frézka FC116U

Virutex

Dlabací frézka FC 116U v současné době nemá konkurenci na trhu. Jde o velice promyšlený systém, který má usnadnit práci při malosériové výrobě dveří a oken i jejich renovaci. Zařízení bylo navrženo pro rychlé frézování dlabů na zámky s maximální hloubkou 125 mm a výškou 177 mm. Řada výměnných nožů pokrývá průměry od 16 do 30 mm. To vám umožní namontovat jakýkoliv zámek na trhu. Dlabací frézka je vybavena upevňovacím systémem přímo na dveře a umožňuje práci ve svislé i vodorovné poloze, přičemž její konstrukce nepoškodí povrch dveří. Díky tomu se zařízení lehce přenáší a může provádět mnoho technologických operací přímo u zákazníka.

Pomocí vodítek určujících výšku upevnění zámku, můžete frézovat řady stejných otvorů, což výrazně urychluje práci, a proto je ideálním řešením pro malé a střední výrobce malosériových dveří nebo dílny, které nemají stacionární stroje. Součástí balení je také šablona UT 16I na vyvrtání otvoru pro kliku a na boční zámek.

Frézovací systém pro zapuštěné panty

Virutex

V předchozí části byl představen dlabací stroj na zámky dveří VIRUTEX FC116U, zatímco frézka na závěsy FR129VB je určena na výrobu a renovaci dveří a oken. Kromě zřejmé funkce frézování otvorů pro všechny typy tradičních dveřních závěsů vám frézka FR129VB umožňuje vyrobit dlaby pro zapuštěné, neviditelné závěsy a také i pro tzv. bezfalcové dveře.

Je to jediné řešení na trhu, které vám umožní umístit všechny nejpoužívanější panty na trhu od výrobců jako Argenta, Simonswerk nebo Kubica. Systém montáže závěsů VIRUTEX je zajištěn ruční frézkou s výkonem 1000 W, trvale připojenou k hliníkovému vedení, které umožňuje montáž frézky přímo na dveřní křídlo nebo rám a umožňuje vertikální i horizontální práci. Maximální rozteč svorek upevňujících sadu na dveře je 200 mm a minimální je 33 mm. Šablony závěsů jsou vytvořeny pro konkrétní modely a výrobce. Je také možné vytvořit šablonu pro jednotlivé objednávky, např. v případě speciálních závěsů.

Konstrukční výhody

Tradiční frézování závěsů se provádí drážkovací frézou a maximální pracovní průměr nástroje je 32 mm. Maximální hloubka frézování pro standardní závěsy je 11 mm. Frézování pro zapuštěné závěsy do hloubky 40 mm se provádí pomocí speciální frézy s výměnnými noži o průměru 14, 15, 16 a 20 mm a pracovních délkách 11 mm.

Fréza na zapuštěné panty

Vodítko pro frézku dodávané se zařízením standardně umožňuje instalaci 3–4 závěsů bez měření a značení. Po vytvoření prvního otvoru pro žlábek se další vytvoří automaticky pohybem vodítka. Tento systém také umožňuje výrobu sérií dveří bez nutnosti změny nastavení vodítek či nástroje. Protože se na trhu objevují závěsy s větší hloubkou a délkou, poskytl výrobce další vodítko, které umožňuje frézování příslušných nástrčných klíčů ve dvou fázích.

Pozvedněte úroveň svých výrobků a začněte používat nástroje firmy VIRUTEX. Pro nákup nástrojů navštivte stránku www.stopkovefrezy.cz nebo se zastavte osobně na naší prodejně Tuřanka 52, Brno. Pokud máte jakýkoliv dotaz, tak neváhejte a kontaktujte nás na adrese prodej@stopkovefrezy.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina