výstavy

Veletrh Střechy Praha 2021 nabídne nová témata

Strechy Praha
Ilustrační foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

V tradičním termínu na počátku února, konkrétně ve dnech 4. až 6. 2. 2021, proběhne na výstavišti v Praze Letňanech 23. ročník veletrhu STŘECHY PRAHA, v souběhu s veletrhy SOLAR PRAHA a ŘEMESLO PRAHA.

Veletrh představoval vždy komplexní průřez oborem střešních materiálů, ne jinak tomu bude i v příštím roce. K tradičním komoditám přibudou nová témata reagující na aktuální dění na stavebním trhu a v legislativě. Novým nařízením bude například povinnost u všech novostaveb zadržovat dešťovou vodu nebo umožnit její zasakování. Jedním ze zvýrazněných témat pro rok 2021 proto bude zadržování dešťové vody.

Střecha zdrojem dešťové vody

Střecha je velkým zdrojem dešťové vody, která se dá pomocí různých systémů efektivně zachytit. A protože ochrana vody se týká každého z nás, bude se veletrh věnovat řešením pro zadržování dešťové vody pro budoucí použití. Prezentace speciálních nádrží či vsakovacích boxů bude doplněna poradenským centrem, kde zájemci získají podrobné technické informace včetně pomoci s žádostmi o dotace z programu Dešťovka na využití srážkové a odpadní vody v domácnosti i na zahradě.

Zelené střechy

Voda úzce souvisí s dalším zvýrazněným tématem, kterým jsou zelené střechy. Ty přitahují stále větší pozornost, jak díky schopnosti zadržet dešťovou vodu a zpomalit odtok srážek, tak díky dalším pozitivním vlastnostem. Zelené střechy například účinně zabraňují přehřívání a pomáhají tak regulovat teplotu uvnitř budov. Vegetačním střechám se bude věnovat i Fórum střešních konstrukcí, které připravují odborníci z komory ČKAIT.

Solar Praha

Veletrh obnovitelných zdrojů a úspor energií Solar Praha bude opět součástí veletrhu Střechy Praha. Představí novinky ve střešní fotovoltaice, v akumulaci vyrobené energie, zaměří se na digitalizaci v oboru a nabídne komplexní řešení jak pro vlastníky rodinných a bytových domů, tak pro majitele firem.

Další zajímavý program

Ve větší míře se veletrh bude věnovat i stínicí technice a obecně problematice přehřívání budov. Na minulý ročník naváže projekt digitalizace v oboru střech a řemesel. Samozřejmostí je pestrý doprovodný program s množstvím přednášek, pokračuje další ročník Festivalu dřeva a nářadí s poutavými ukázkami řemesel a atraktivními soutěžemi. Odborníci v nezávislých poradenských centrech poskytnou cenná doporučení a informace ze všech oblastí výstavby, legislativy a využití dotačních programů.

Veletrh je dlouhodobě vysoce hodnocen odborníky i vystavovateli. Některé z jejich názorů naleznete v mimořádném vydání veletržních novin Střechy dnes, které je k dispozici na webových stránkách veletrhu.

www.strechy-praha.cz

Strechy Praha
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina