materiály

Antibakteriální vlastnosti povrchu kombinují bezpečnost a design

EGGER
V hygienicky citlivých veřejných prostorách, jako jsou například koupelny, je čistota bez choroboplodných zárodků významným tématem. Antibakteriální vlastnosti povrchů výrobků EGGER a jejich snadné čištění zaručí potřebnou bezpečnost. Foto: EGGER Holzwerkstoffe
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Bezpečnost a design se vzájemně nevylučují – zejména pokud využijete výrobky EGGER s certifikovanými antibakteriálními vlastnostmi povrchu. Výrobce materiálů na bázi dřeva usnadňuje architektům a výrobcům realizovat jejich projekty s vysokými hygienickými požadavky: Antibakteriální vlastnost je již součástí produktů v osvědčené kombinaci sladěných dekorů a materiálů EGGER.

Hygienické a snadno čistitelné povrchy jsou velmi žádané ve veřejných budovách, školách, lékařských ordinacích a nemocnicích, soukromých kuchyních, koupelnách a toaletách. Antibakteriální vlastnost výrobků určených pro výrobu nábytku a interiérový design zde zaručuje potřebnou bezpečnost. Na hygienicky uzavřených površích laminovaných desek Eurodekor, lakovaných desek PerfectSense, laminátů, kompaktních desek a podlah od firmy EGGER – se sníží během 24 hodin prokazatelně množství bakterií a choroboplodných zárodků až o 99,9 %. Uvedené výrobky jsou proto velice vhodné pro oblasti, kde je třeba dodržovat určité hygienické požadavky. „Těchto antibakteriálních vlastností povrchu dosahujeme čistě technologií výroby našich produktů – tak, jak je vyrábíme již po celá desetiletí. Nepoužíváme k tomu účelu žádná aditiva“, říká Manfred Riepertinger, vedoucí managementu nosných desek a životního prostředí ve firmě EGGER.

Zmíněné výrobky byly testovány podle nejdůležitější, mezinárodně uznávané zkušební metody ISO 22196 / JIS Z 2801 pro hodnocení antibakteriální aktivity a získaly rovněž certifikát od nezávislého externího zkušebního institutu Hohenstein. Směrodatná, pro hodnocení antibakteriální aktivity, je tzv. redukční hodnota: Kolik zárodků se ještě vyskytuje na povrchu desky po 24 hodinách od začátku testování? Výrobky firmy EGGER dosáhly při provedených testech efektivity „vysoké“ hodnoty účinnosti antibakteriálních vlastností.

Žádné kompromisy v designu a aplikacích

Certifikované antibakteriální vlastnosti povrchu mají výrobky EGGER bez ohledu na dekor, povrchovou strukturu či nosnou desku. To umožňuje architektům a výrobcům u projektů s vysokými hygienickými požadavky ještě větší svobodu, protože: „Díky našemu osvědčenému sladění dekorů a materiálů nemusíte dělat žádné kompromisy v designu. Můžete využít naši bohatou škálu dekorů, získáte je na nejrůznějších nosných materiálech nebo jako lamináty, a dodržíte díky nim požadavky týkající se antibakteriálních povrchů. Nevzniknou vám ani další vícenáklady na prokazování vhodnosti materiálů. Jak jsou naši zákazníci již zvyklí, poskytujeme vše z jednoho zdroje – což je nyní také prokazatelně certifikováno. Tímto způsobem je možné dosáhnout souladu designu s bezpečností“, shrnuje Manfred Riepertinger závěrem.

Antibakteriální vlastnosti povrchu kombinují bezpečnost a design

  • Certifikát vysoké úrovně antibakteriálních vlastností povrchů u laminovaných desek Eurodekor, lakovaných desek PerfectSense, laminátů, laminátů XL, ve dveřních formátech, Flammex, laminátů s barevným jádrem, pracovních desej, zádových desek, kompaktních desek, podlah Laminát, podlah Laminát Aqua+, podlah Design GreenTec a podlah Comfort.
  • Během 24 hodin se sníží množství bakterií a choroboplodných zárodků prokazatelně až o 99,9 %.
  • Testováno podle ISO 22196 / JIS Z2801 a s certifikátem od nezávislého zkušebního institutu Hohenstein.
  • Vlastnosti je dosaženo termosetově vytvrzeným laminovaným povrchem.
  • Antibakteriální vlastnosti v osvědčené kombinaci sladěných dekorů a materiálů EGGER.
  • Antibakteriální povrchové vlastnosti jsou k dispozici dokonce i u produktů zpomalujících hoření a odolných vůči působení vody.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina