aktuality

Za zahraniční obchod skupiny Ostermann od teď zodpovídá Peter Schulte

OSTERMANN
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

S příchodem Petra Schulteho nyní Ostermann – specialista na hrany z Bocholtu – získal do svého vedení mezinárodně zkušeného a dobře známého manažera v oboru. Pan Schulte předtím dlouhá léta působil ve firmě Surteco, resp. Döllken, kde mj. úspěšně vybudoval zahraniční obchod. Ostatně to bude jeho nejdůležitější úkol i ve skupině Ostermann.

Peter Schulte zná výrobek „hrana“ a trh již více než 25 let. Na pozici jednatele úspěšně vybudoval a rozvinul obchod v USA a Kanadě pro Döllken-Woodtape Ltd. a Surteco North America. Ve firmě Döllken-Kunststoffverarbeitung GmbH byl jako obchodní ředitel odpovědný za mezinárodní prodej a marketing v segmentu plastových hran, naposledy jako jednatel společnosti Surteco GmbH též v segmentu melaminových hran a dekorativních produktů. Aktuálně je ve firmě Ostermann z německého Bocholtu odpovědný za mezinárodní obchod, a tím i za 8 poboček a další týmy zajišťující distribuci po Evropě.

Rozvíjení zahraničního obchodu

Neustálé rozvíjení zahraničního obchodu a rozšiřování produktového portfolia v klíčových zemích si vynutily posílení managementu. V současnosti je Ostermann úspěšnou firmou na mnoha evropských trzích. Nová pobočka v Rumunsku byla založena teprve začátkem roku. Ostermann nabízí řemeslným oborům cca 50.000 různých výrobků pro kreativní výrobu nábytku a designování interiéru. Webová stránka firmy a e-shop jsou aktuálně v 11 různých jazykových mutacích. Pod vedením Petra Schulteho se má v budoucnu generovat další globální a strukturovaný růst.

Důvěrně obeznámen s firmou Ostermann

„Těším se na mé nové úkoly ve firmě Ostermann,“ říká Schulte. Již v roce 1996 měl tento diplomovaný ekonom jako mladý zaměstnanec firmy Döllken na starost bocholtský podnik z pozice manažera pro klíčové zákazníky (Key-Accounter). „Moc dobře si pamatuji na často velmi intenzivní jednání s paní Daxenberger. Tento úzký kontakt se nikdy nevytratil a obzvláště v posledních letech jsem měl příležitost ve vzájemné důvěře spolupracovat s celou řadou vedoucích oddělení a poboček z firmy Ostermann.“ Na základě společné dlouholeté spolupráce je tento zkušený manažer velice dobře obeznámen nejen s bohatou šíří produktů firmy Ostermann, ale i s neobyčejným sebevědomím podniku v otázce servisních služeb.

Se servisem, rozmanitostí a tempem vstříc budoucnosti

Pod taktovkou nové dvojice jednatelů je skupina Ostermann perfektně připravena na výzvy trhu i do budoucna. Už v prvních společných týdnech – hned po ukončení omezujících opatření kvůli Covid 19 – bylo rychle a zdařile naplánováno velké množství nových podnětů pro zákazníky v řemeslném odvětví a část z nich již dokonce byla i zrealizována. „Pana Schulteho znám už mnoho let. Poznala jsem ho jako zkušeného a inovativního obchodního partnera,“ říká o svém novém kolegovi paní Dagmar Daxenberger, která ve firmě působí jako společník ve funkci jednatele. „Moc se těším na úspěšnou spolupráci!“

OSTERMANN
Paní Dagmar Daxenberger, společník ve funkci jednatele, a nový jednatel firmy Ostermann pan Peter Schulte se těší na to, jak budou společnými silami řídit osudy skupiny Ostermann. Foto: archiv Ostermann

Zdroj: TZ Ostermann

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina