aktuality

Veselé priestory pre deti počas vyšetrovania a čakania

Detská čakáreň s pestrým dizajnom detského nábytku. V pozadí je lenikulárna mozaika (vpravo) so zmenou obrazu pri prechode popred stenu. Foto: TASR
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Nové priestory na Rádiologickom oddelení Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave majú od včera viacero vizuálnych noviniek. Do súťaže o pôsobivý dizajn sa zapojili aj študenti Vysokej školy výtvarných umení Bratislava.

Erich Bačo navrhol drevený čalúnený nábytok do čakárne v pestrých farbách a v zaujímavých odľahčených tvarov kresiel. Jedna zo stien je ozdobená lenikulárnou mozaikou z trojhranných drevených hranolčekov. Sú na nich namaľované zvieratá a pri pohybe pred stenou sa tieto farebne menia. Táto výtvarná technológia vytvára nový obraz pri zmene uhla pohľadu. Všetok nábytok v čakárni je vo svetlých farbách. Nosnú časť navrhla Adriana Ondrušová. Miestnosť má netradičný vizuál čakární pred ambulanciami a pomáhajú zbaviť deti stresu.

Odľahčené priestory sú aj v ordináciách. Aj tu študenti navrhli drevený nábytok vo svetlých farbách, aby priestor opticky zväčšili. Prevratnou novinkou sú stropné monitory s pestrými animáciami nad vyšetrovacími posteľami. Ich dizajn vytvoril Erich Bačo. Deti sa môžu na ne pozerať počas vyšetrenia a zbaviť sa tak stresu z bieleho oblečenia lekára.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina