aktuality

Sekcia drevostavieb ZSD SR pokračuje v činnosti ďalšou etapou

SDZSDSR
Účastníci zasadnutia Sekcie drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva SR 30. júna 2020 vo Zvolene. Foto: archív ZSD SR
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Ani koronakríza sa, zatiaľ, neprejavila negatívne na činnosti stavebných firiem, ktoré sa zaoberajú výstavbou domov na báze dreva. Počiatočný šok, ktorý vyvolali karanténne opatrenia sa podarilo vďaka flexibilnému plánovaniu a posunutiu realizácií zvládnuť a dnes je záujem investorov rovnako veľký ako pred vypuknutím pandémie. Aj na tomto konštatovaní sa zhodli členské spoločnosti Sekcie drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva SR (SD ZSD SR) na svojom zasadnutí v posledný júnový deň tohto roka.

Pred „prázdninami“ – ktoré sú očakávaným obdobím zvýšenej aktivity pri stavbách rodinných domov – sa zaoberali reštartom svojej aktivity a rozhodli sa zamerať na tri zásadné úlohy. Pripravujú poznávaciu cestu do Tokajskej oblasti, kde stojí vyhliadková veža, ktorá bola vyhodnotená ako Stavba roka 2015. Je dominantou Vinohradníckej oblasti Tokaj, 12 metrov vysoká a jedinečná svojim tvarom dreveného suda. Oceľovú konštrukciu veže dotvárajú drevené lamely. Je umiestnená vo vinohradoch medzi obcami Malá Tŕňa a Černochov.

Pokračovať bude aj výstavná aktivita SD ZSD SR, ktorá sa rozhodla pridať k odborným garantom na výstave DREVODOMY PASÍV, Strechy a izolácie, ktorá sa pripravuje v januári v Expo center Trenčín.

Naďalej zostáva prioritou SD ZSD SR aj šírenie dobrého mena drevostavieb a preto bude pokračovať aj súťaž Drevostavba roka a po definitívnom upokojení pandemickej situácie aj podujatie Dni drevostavieb.

Napriek všetkým problémom a obmedzeniam, ktoré aj v legislatíve sťažujú pôsobenie drevostavbárov, je nálada na trhu pozitívna a prejavila sa aj na fotografii z intenzívneho a konštruktívneho rokovania.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina