aktuality

Lesníkov čakajú nové kritériá budúcej spolupráce s drevármi

Odvolaný generálny riaditeľ š.p. LESY SR Ing. Matej Vigoda. Foto: archív š.p. LESY SR
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Vedením š.p. LESY SR bol 25. 3. 2020 poverený Ing. Matej Vigoda. Nový generálny riaditeľ prichádza z pozície vedúceho Lesnej správy Závadka nad Hronom, ktorá je súčasťou š.p. LESY SR, odštepný závod Beňuš. Počas uplynulých rokov sa svedomite postavil do protikorupčného hnutia v rámci podniku. Prichádza v časoch turbulencie poznačenej koronavírusom.

Riešenie hygienických pomôcok, úprava pracovných podmienok, opodstatnenie režimu ťažby a pestovania lesa sú prvoradé. Po nich prichádzajú neľahké riešenia, lebo celé odvetvie spracovania dreva je v ťažkej situácii. Najdôležitejšou úlohou bude nájsť spoločnú reč s odberateľmi drevnej hmoty. Vizitka práce vo forme kvality lesov bude najdôležitejším hodnotením celého podniku. Hospodárenie v lese udržateľným spôsobom s väčším dôrazom na potreby životného prostredia smeruje k zvýšeniu efektívnosti lesníckych činností.

Do funkcie ho uviedol novovymenovaný minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ing. Ján Mičovský, CSc. Stal sa prvým lesníkom, ktorý vedie agrorezort v SR. Nového ministra charakterizujú ako lesníka a ochranára, neúnavného bojovníka proti korupcii. Očakáva sa zlepšenie vzťahov medzi lesníkmi a drevármi. Viac ako 8 rokov bol zamestnaný na GR š.p. LESY SR (2002 – 2010), dokonale pozná situáciu i nekalé praktiky v odvetví. Jedným z jeho prvých rozhodnutí vo funkcii ministra bolo odvolanie predchádzajúceho generálneho riaditeľa š.p. LESY SR Ing. Mariana Staníka.

Foto: Poverený GR š.p. LESY SR Ing. Matej Vigoda
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina