technológie

Materiálové a technologické novinky

Materiálové a technologické novinky
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem BRAZ Technologie s.r.o., Mynař-Trade s.r.o., LEITZ-nástroje s.r.o., Ostermann Česko spol. s r.o., Petrojet Trade s.r.o. a TKZ Polná, spol. s r.o.

Formátovací pila s naklápěcím kotoučem Fimal P3200 AX

Formátovací pila Fimal P3200 AX nabízí snadnou obsluhu a skvělé provedení řezu. Pila ve standardní výbavě nabízí eloxovaný formátovací stůl z hliníkové slitiny o rozměrech 1030×650 mm při výšce 870 mm, pohybující se na vodidlech z kalené oceli s možností přesného nastavení. Formátovací stůl lze zaaretovat v libovolné poloze. Rozměry vozíku (pohyblivého stolu) jsou 3200x400x3500 mm. Dále pokosové pravítko s dorazem na přídavném rámu formátovacího vozíku se stupnicí 10°, 15°, 22,5°, 30°, 45° a možností rychlé aretace na 90°, pak i rychlé nastavení pravítka na 90°, 10°, 15°, 22,5°, 30°, 45° pro udržení nezměněné pozice zarážek k pilovému kotouči. Dalšími standardy jsou motorizovaný zdvih a náklon pilového kotouče 0°–45°, ovládání rychlosti otáček z pracovního stolu, náklon kotouče s gravitačním odpočtem, zobrazení otáček na displeji, mikrometrické nastavení dorazu pravítka a excentrické upínání materiálu. Maximální šířka řezu je 1300 mm, maximální výška řezu při 90° je 157 mm a při 45° činí 111 mm. Tento typ formátovací pily nabízí i 3 nebo 4osý programátor a ovládací panel ve výši očí. Ovládací panel zahrnuje elektronický programátor s grafickým displejem o velikosti 123×60 mm a 3osovým mikroprocesorem s pamětí 800 cyklů pro každou osu. Standardní 3osý programátor na modelu P3200 AX umožňuje naprogramovat zdvih pilového kotouče, úhel pilového kotouče i polohu rovnoběžného pravítka, přičemž současně zobrazuje nastavení 3 os, jméno klienta a název zpracovávaného kusu. Navíc ukazuje výšku předřezu. Čtvrtá osa (na vyžádání) programuje dorazy na pravítkách a pro ovládání 3. nebo 4. osy je k dispozici průmyslové PC s barevnou dotykovou obrazovkou o velikosti 15 ”.

Výrobce: Fimal srl
Prodejce: Braz Technologie, s.r.o.

 

 

FE-MA-TECH CC – lepení PUR technologií s možností rychlé změny barvy lepidla

Inovativní PUR nástavba FE-MA-TECH CC (COLOUR CHANGER) je bezpečným, levným a rychlým řešením, jak efektivně modernizovat stávající olepovačku a přizpůsobit ji na lepení PUR lepidly. Tato technologie vyniká především možností nezávislého použití dvou barevně odlišných PUR lepidel ve formě patron a tím rychlé aplikace správné barvy PUR lepidla dle olepovaného dekoru. Nástavba FEMATECH CC obsahuje dvě tavné komory na PUR patrony o váze 2 kg. Do každé z nich se umístí PUR lepidlo v požadovaném odstínu (bílá nebo transparentní). Lepidlo je po předtavení na nastavenou teplotu dopraveno speciální vyhřívanou hadicí přímo do vaničky vaší olepovačky. PUR lepidlo je v nástavbě hermeticky uzavřeno, díky čemuž může být skladováno i několik týdnů. Intuitivní ovládání přes digitální displej umožní obsluze rychlou kontrolu a obsluhu zařízení. Použití PUR patron v porovnání s granulovaným PUR lepidlem snižuje provozní náklady až o 50 %. Zařízení je určeno pro všechny profesionální a průmyslové olepovačky hran zn. IMA, Homag, OTT apod. Montáž zařízení na stávající olepovačku je velmi jednoduchá a trvá cca 3 hodiny včetně zaškolení obsluhy.

Výrobce: FE-MA-TECH Germany
Prodejce: Mynař-Trade s.r.o.

 

 

LEITZ automaticky stavitelná drážkovací fréza

Konkurence mezi výrobci nábytku je velmi silná a na největších evropských trzích můžou uspět jenom výrobci, kteří dokážou vyrábět flexibilně a s maximální efektivitou.

Tomuto požadavku vycházejí vstříc konstruktéři koncernu LEITZ, kteří ve spolupráci s firmou HOMAG připravili novou automaticky stavitelnou drážkovací frézu. Tuto frézu, osazenou na HSK upínači nasazenou na drážkovacím agregátu HOMAG SF30, je možno během běžícího výrobního procesu přestavovat pro různé šířky drážky v rozmezí od 2,5 mm do 18 mm. LEITZ tak nabízí výrobcům nábytku maximální flexibilitu při opracování nábytkových dílců s různou šířkou drážky bez nutnosti zastavovat strojní zařízení a přestavovat nástroje.

LEITZ konstrukční řešení je jak geniální, tak i velmi jednoduché. Automatické přestavení šířky drážky dvojdílné frézovací sady se střídavě osazenými diamantovými břity probíhá za plného provozu a stavitelnému mechanizmu postačují pouze mezery mezi jednotlivými dílci. Proces nastavení šířky drážky trvá pouze 0,5 s a lze ho provést při rychlosti posuvu opracovávaných dílců až do 30 m/min. Výrobní proces tak získává maximální efektivitu a výrobce nábytku profituje ze snížených výrobních nákladů.

Výrobce: LEITZ GmbH
Distribuce v ČR a SR: LEITZ-nástroje s.r.o.

 

 

Tenké ABS hrany od firmy Ostermann – více než 50 nových barev a dekorů

Specialista na hrany, firma Ostermann, rozšiřuje svůj široký sortiment téměř každý den. Od září má dokonce hned více než 50 novinek v oblasti tenkých ABS hran. Při navrhování designu celé řady univerzálních odstínů a dekorů byl mimořádný důraz kladen na to, aby nové tenké hrany vytvořily reprezentativní průřez celým sortimentem hran. Proto lze vedle nespočtu imitací dubu najít aktuálně módní univerzální odstíny a dřeviny, ale i metalické dekory a dekory betonu. Nové hrany dodáváme od září ve standardních šířkách 23, 33 a 43 mm a tloušťce 0,4 mm, v rolích po 150 m. Firma Ostermann navíc na přání nařeže širokou roli v individuálních šířkách, a to od 16 mm.

Velmi kvalitní alternativa k melaminovým hranám
Tenké ABS hrany zpracovateli nabízejí vysoce kvalitní alternativu ke klasickým melaminovým hranám. Jsou odolnější a méně citlivé na náraz. Používají se mimo jiné k zakrytí zadních stěn pracovních desek, korpusů, vkládacích polic, noh nábytku a postranic. Tady tenké ABS hrany přesvědčují svým prvotřídním vzhledem stejně tak jako jejich dekorem „příbuzné“ ABS hrany v tloušťce 1 a 2 mm.

ABS hrany stejného dekoru v tloušťce 1 a 2 mm
Pro silněji namáhané hrany na stejném nábytku jsou k dispozici všechny nové hrany a dekory samozřejmě i jako ABS hrany v tloušťce 1 a 2 mm. Díky tomu lze na čelních panelech a na korpusu použít hrany stejného dekoru, ale různých tlouštěk.

Nábytkové hrany – rychlá a jednoduchá online objednávka
Prostřednictvím e-shopu firmy Ostermann na stránkách www.ostermann.eu mají truhláři/stolaři neustálý přístup k největšímu sortimentu hran v Evropě. Ten zahrnuje více než 12 000 hran k povrchům od více než 70 dodavatelů desek. Stále držíme krok s dobou: vhodné hrany k aktuálním trendům nábytku!

Bližší informace k novým hranám najdete po zadání Highlights092019 do vyhledávacího řádku na internetové stránce firmy Ostermann www.ostermann.eu.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

 

 

Nové kotle na štěpku MultiBio 30–400 kW

Česká značka kotlů MultiBio uvedla na trh kotle o výkonech 30, 49, 75, 199, 300, 350 a 400 kW na štěpku. Velikost frakce štěpky je různá dle velikosti kotle. Vlhkost do 25–30 %. Podrobnosti najdete na webu výrobce. Hořáky dokáží spolehlivě spálit i piliny nebo mix pilin a štěpky. To vše v automatickém režimu. Všechny modely MultiBio jsou v 5. emisní třídě nebo Ekodesignu. U všech jsou také jako další palivo pelety a u 350–400 kW i uhlí.

MultiBio nepoužívá útlumový režim pro rozhoření hořáku v kotli. Hořák vždy startuje od nuly pomocí horkého vzduchu. Ten má pro zapálení první dávky paliva teplotu od 500 do 600 °C. Fotocela, která sleduje úroveň světla v kotli, podává informaci řídicí elektronice o potřebném množství dávkování paliva v režimu START. Fotocela sleduje po dobu hoření neustále spalování v kotli. Od modelu MultiBio 199 je kvalita spalování řízena lambda sondou spolu s PID (plynulou) regulací výkonu. Spalovací teplota ve všech výkonech už od 30 kW modelu dosahuje cca 1200 °C a spalování tak probíhá za vysoké teploty v uzavřeném válcovém otočném roštu a na vzduchovém polštáři. V provozu při spalování není patrná  žádná pachová stopa. Bez pachové stopy je i spalování DTD v MultiBio (od 300 kW výkonu výše je dovoleno spalování v místě, kde tento materiál jako vedlejší produkt výroby vzniká).

Protože MultiBio nepoužívá útlumový režim, je provoz a spalování zcela bez dehtování a rosení jak kotle, tak spalinových cest – komína. Z tohoto důvodu jsou také intervaly čištění kotle velmi dlouhé, a to v řádech měsíců. Všechny modely už od nejmenšího jsou vybaveny pohyblivými pružinami v trubkách výměníku pro jejich snadné čištění. Pohyb pružin zajišťuje spadání popílku na dno kotle, odkud ho odvede automatické odpopelnění do popelníku.

Více informací najdete na webu výrobce www.multibio.eu.

Výrobce a prodejce: Petrojet Trade s.r.o.

 

 

Úsporný a výkonný drtič na dřevotřísku MultiBio

Český výrobce automatických kotlů MultiBio vyrábí drtič dřevotřísky pro úpravu paliva ke kotlům MultiBio MB 300 – MB 400 PLCS. Drtič má velmi malou spotřebu energie ve výkonech 3 kW nebo 4,4 kW/hod. Dle zvoleného výkonu motorů zvládá připravit za hodinu až 500 kg drtě, kterou je možné při splnění podmínek vyhlášky 415/2012 sb. legálně spalovat. Video­ukázky z provozu drtiče je možné shlédnout na Youtube při zadání vyhledávacích slov MultiBio drtič.

Hlavní výhodou drtiče je lehká konstrukce, široká nožová lišta a přesné zaměření výrobku na dřevotřískové desky, které se oproti masivnímu dřevu drtí s menším nárokem na potřebnou sílu, a tak může být drtič osazen relativně malými motory a nemusí být osazen spodním kladívkovým drtičem.

Výrobce a prodejce: Petrojet Trade s.r.o.

 

 

Bezespárové TPU hrany

Firma Ostermann nyní truhlářům/stolařům poskytuje novou variantu pro výrobu nábytku na té nejvyšší úrovni, a to díky bezespárovým TPU hranám. Hrany jsou vždy speciálně upraveny na olepení nejmodernější technologií pomocí laseru, horkého vzduchu a technologií Near Infrared (NIR). Speciální nábytkové hrany pro olepování s neviditelnou spárou, upravené na příslušnou strojní technologii, nabízí firma Ostermann prostřednictvím již etablovaných laserových, airtecových a infratecových hran řadu let. Vysokou kvalitu výrobků zaručují neustálé testy. Kromě toho jsou bezespárové hrany neustále vylepšovány. A právě dalším takovým vylepšením jsou nové bezespárové TPU hrany.

Výhody nové bezespárové TPU hrany
Nová funkční vrstva se vyznačuje mimořádně vysokým podílem plastů v receptuře. Výsledkem je obzvláště pevná, přitom ale stále pružná spára se silnou přilnavostí. Rychlé vytvrzení funkční vrstvy brání znečištění na agregátech při následném zpracování, a to i při vysokých rychlostech posuvu. Při vytvrzení nedochází ke smršťování spáry. Zásluhou mimořádné pevnosti funkční vrstvy se i dlouhodobě zamezuje vydření spáry. To zaručuje vynikající vlastnosti pro trvalé použití hotového obrobku. V rámci mnoha vlastních testovacích sérií byla prokázána vysoká voděodolnost. U tepelné odolnosti se dosahuje hodnoty až 150 °C.

Doplnění stávajícího sortimentu
Osvědčené laserové hrany a hrany pro olepování technologií Airtec a Infratec jsou u specialisty na hrany, firmy Ostermann, samozřejmě k dostání i nadále. Tento sortiment je teď navíc doplněn o prvotřídní TPU laserové, TPU Airtec a TPU Infratec hrany určené pro výrobu nábytku na té nejvyšší úrovni.

Výroba od 1 role do 4 pracovních dnů
Firma Ostermann, která se považuje za specialistu na malé dodávky zboží, dodává všechny dostupné bezespárové hrany již od jedné role. A protože v řemesle musí jít vždycky všechno jako po másle, jsou hrany připraveny k odeslání nejpozději do 4 pracovních dnů.

Bližší informace o nových hranách najdete po zadání TPU na stránce firmy Ostermann www.ostermann.eu.

Prodejce: Ostermann Česko spol. s r.o.

 

 

Dveřní závěsy TRIO 15 a 20 MAX + kovové návleky

Závěs je seřiditelný ve třech směrech. Jeho velkou předností je velmi pevné uchycení, kterého je dosaženo pomocí 3 svorníků na horním i dolním dílu.

TRIO 15 MAX je určen pro interiérové nebo lehčí vchodové dveře – únosnost jednoho závěsu je 50 kg. TRIO 20 MAX je především pro těžší vchodové dveře – únosnost jednoho závěsu je 60 kg.

Základní provedení dveřního závěsu MAX pro dřevěné dveře a dřevěnou zárubeň jsme rozšířili o dvě další varianty – a to: do dřevěných dveří s kovovou zárubní a kovových dveří s kovovou zárubní. U těchto dvou variant je vyráběna povrchová úprava modrý zinek nebo nikl.

Pro úpravu vzhledu můžete použít nové návleky (krytky) s ozdobným ukončením UR01, 24 nebo 25. Skladem jsou drženy bez povrchové úpravy. Na zakázku Vám zhotovíme povrchovou úpravu dle Vaší potřeby – pokovení nebo laky různých barevných odstínů dle RAL. Návleky na závěsy umístíte pouhým nasunutím.

Výrobce a prodejce: TKZ Polná, spol. s r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina