výstavy

Střešní zahrady, terasy a balkony na 22. veletrhu Střechy Praha

Střešní zahrady, terasy a balkony na 22. veletrhu Střechy Praha
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Nadcházející 22. ročník největšího veletrhu střech, fasád, dřeva, úspor energií a řemesel proběhne 6. – 8. února 2020 v PVA EXPO PRAHA Letňany. Jedním z nosných témat veletrhu budou pochozí ploché střechy, především střešní zahrady, terasy, balkony a lodžie.

Ekonomice se daří a lidé chtějí více relaxovat bez nutnosti vyrážet daleko do přírody. Zvýrazněné téma „pochozí střechy“ reaguje na tuto aktuální poptávku, zmíněné konstrukce totiž poskytují prostředí pro odpočinek, volnočasové aktivity i únik z městského shonu. Výjimečné postavení v tomto ohledu mají zelené střechy, jejichž hodnota stoupá též díky schopnosti zadržovat vodu a řešit problematiku tepelných ostrovů ve městech.

Fungující konstrukce je základ

Střecha je složitý systém s primárním úkolem chránit lidi, majetek a konstrukce pod ní. Zajistit bezchybné fungování je poměrně náročné i bez dalších požadavků, což teprve potom, chceme-li ji využívat k pobytu a relaxaci. Než dojde na líbivý design finálního řešení, je třeba vybudovat funkční vrstvy střechy. Jejich skladba a výběr materiálů přitom musejí odpovídat budoucímu využití. Je rozdíl, jestli na střeše bude křesílko na posezení u kávy nebo parková úprava se vzrostlými stromy. Vždy musejí být podkladní vrstvy navrženy a provedeny s maximální pečlivostí. Jinak by se v budoucnu mohlo stát, že bude nutné krásnou dlažbu či dokonce rostoucí zeleň odstranit a hledat místo zatékání.

Střechy se dnes dotýkají všech

Střechy přestaly být pouhou stavební konstrukcí s funkcí ochrany před venkovní nepohodou. V současnosti jsou nositelkami moderních technologií, počínajících solárními systémy a končících třeba základnami mobilních operátorů. A jak bylo zmíněno, čím dál více se také stávají místem pobytu a nejrůznějších aktivit. Veletrh Střechy Praha 2020 se zaměřením na „Pochozí ploché střechy“ má ambici oslovit široké publikum, od laických uživatelů relaxačních střech, přes dodavatele technologií a povrchových úprav pro jejich designové ztvárnění, až po specialisty schopné zajistit bezproblémový provoz této konstrukce.

Návštěvníci

Pro výrobce a dodavatele funkčních vrstev střech je veletrh ideálním místem k oslovení hlavní skupiny návštěvníků, kterou tvoří realizační firmy. Širší veřejnost zase ocení nabídku materiálů pro finální úpravy v podobě dlažeb, dřevěných roštů i doplňkových prvků. Dodavatelé zelených střech předvedou systémové skladby, novinky v používaných substrátech, nebo napoví, jak řešit závlahu, aby zeleň na střeše prospívala. Uplynulý ročník veletrhu zhlédlo přes 25 000 návštěvníků se zájmem o střechy, řemeslo a kvalitní bydlení.

Monitoring napříč odvětvím

Veletrh Střechy Praha je největší veletrh svého druhu v České republice, kterého se účastní naprostá většina českých firem z oboru a prostřednictvím českých zastoupení i světová špička. Monitoruje dění napříč odvětvím, k vidění bude rozsáhlá nabídka střešních krytin, tepelné izolace, hydroizolace, střešní okna a prosvětlovací prvky, dřevěné konstrukce, solární systémy, kotevní a spojovací prvky, odvodňovací systémy, pracovní oděvy, prvky BOZP a mnoho dalšího. Těšit se tedy můžete na komplexní řešení a veškeré služby pro stavbu a renovace střech, rekonstrukce a úsporné bydlení. K dispozici bude bezplatné odborné poradenství ve všech oblastech výstavby, přednášky, konference i množství praktických ukázek.

Festival dřeva a nářadí

Nosné téma veletrhu se promítne i do úspěšných projektů z minulých let, jakým byl například Festival dřeva a nářadí s rozsáhlou nabídkou vybavení pro profesionály i kutily. Kromě nářadí světových značek uvidíte nabídku krovů, vazníků, pergol, přístřešků, dřevěných teras a dalšího dřevosortimentu. Součástí festivalu bude opět Zóna pro tesaře s množstvím ukázek moderních i tradičních tesařských technik, workshopů, diskusních setkání s osobnostmi v oboru i soutěží zručnosti o hodnotné ceny.

Více na www.strechy-praha.cz.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina