aktuality

Fenstertage 2019: Okna pro budoucnost – inteligentní, praktická, šetrná k životnímu prostředí

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Odhodlání mnoha mladých lidí k ochraně klimatu a výsledky evropských voleb jasně ukazují, že energetická renovace naší infrastruktury se opět dostala na špici programu. Proto hlavním tématem 47. Konference Okna & fasády Rosenheim je „Okna pro budoucnost – inteligentní, praktická, šetrná k životnímu prostředí“. Konference ve dnech 9. až 11. října 2019 splní tuto výzvu širokou škálou inovativních a strategických tematických přednášek.

Naposledy ve své funkci ředitele ift Rosenheim zahájí letoční 47. konferenci Prof. Ulrich Sieberath. Ve své přednášce „Okna pro budoucnost“ ukáže, že nebude „jediné“ nové okno. V budoucnu bude představeno množství materiálů a konstrukcí ve všech rozměrech. „Budoucnost je pestrá“ reaguje Prof. Sieberath, když je dotazován na své vize.

Další obsah Konference Okna & fasády je také prezentován všestranným způsobem. To potvrzují i další dva hlavní projevy. Ve svém článku „Der Staat als Bauherr“ (Stát jako vlastník budovy) novinář Jürgen Lauber neúnavně referuje o výsledcích průzkumu staveb v Německu. Otevřeně vystupuje proti strašlivému stavu stavebního inženýrství a za přidanou hodnotu stavební kultury v německém stavebnictví.

Přednáška Prof. Claudie Kemfert (Německý institut pro ekonomický výzkum, Berlín) má název „Změna klimatu: Proč je pro nás nečinnost drahá“. Pomocí kvantitativních, počítačem podporovaných modelů je možné odhadnout, jaká bude cena ochrany klimatu a změny klimatu, kolísání cen energií nebo udržitelná mobilita.

Vizionáři přichází s prezentací fasády z 3D tiskárny. Nové věci se dějí i v oblasti nastavení pravidel. Jsou to informace o směrnici EU o energetické náročnosti budov a její německé implementaci v „GebäudeEnergieGesetz (GEG)“ a o nové evropské normě pro denní světlo EN 17037.

Nebudou samozřejmě opomíjeny přednášky o praktických řešeních stavebních problémů, například na ochranu proti pádu, přístupnost, manipulaci s bezpečnostním sklem, ochranu před slunečním zářením na fasádách nebo (r)evoluce instalace oken s rámy.

Již ve středu odpoledne nabídne ift Power Workshop výrobcům oken zasvěcené tipy, jak upevnit komponenty pro ochranu proti pádu, přístupnost, výšky prahovů a možnosti převrácení, jakož i to, jak správně nabízet okna z technického a právního hlediska.

Program a podrobné informace o akci a možnostech registrace naleznete na www.fenstertage.de.

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina