aktuality

LIGNA 2019 poskytla plodné klima pro budoucí investice

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V pátek 31.5. se po pěti dnech uzavřely brány veletrhu LIGNA 2019 v Hannoveru. Hlavní důraz letošního bienále byl kladen na integrovaná řešení umožňující firmám všech velikostí – od specializovaných dřevozpracujících firem až po velké sériové výrobce – uspokojovat současné požadavky trhu a připravovat se na budoucí výzvy. Také digitalizace byla významná – zejména pro primární dřevařský průmysl.

„Veletrh LIGNA jednoznačně podtrhl svou pozici globální události v oblasti dřevozpracujícího průmyslu a místo, kde se objevují poslední novinky,“ poznamenal během závěrečné tiskové konference člen představenstva Deutsche Messe Dr. Andreas Gruchow. „Celkem přes 1500 vystavovatelů z více než 50 zemí na čisté výstavní ploše 132 000 m2 představilo svá řešení pro budoucnost, což učinilo inovace hmatatelnými a snadno pochopitelnými pro uživatele z každého odvětví průmyslu, a to v měřítku bezkonkurenčním po celém světě. Se svým zaměřením na digitalizaci, automatizaci, robotiku a revoluční povrchové technologie vystavovatelé veletrhu LIGNA na jedné straně sehráli významnou roli při řízení technologického pokroku a na druhé straně technologie, které byly na minulé Ligně považovány za vizionářské, se nyní staly realitou,“ dodal.

„Veletrh LIGNA 2019 ukázal, že jsme udělali velký skok kupředu ve směru digitálního zpracování dřeva, a že zájem o vyspělé technologie je na celém světě vysoký,“ uvedl Pekka Paasivaara, prezident Asociace německých výrobců dřevozpracujících strojů (VDMA), výkonný ředitel HOMAG Group AG a člen představenstva společnosti Dürr AG. „Je to opravdu úžasné setkat se s tolika zákazníky z celého světa, kteří se zajímají o konkrétní kapitálové investice. Nová řešení jsou důležitá pro malé firmy i velké průmyslové zpracovatele, což nám dává všechny dobré důvody k optimismu.“

Na veletrh LIGNA během pěti dnů od 27. do 31.5. přišlo více než 90 000 návštěvníků z více než 100 zemí. Zaznamenán byl nárůst počtu účastníků ze Severní Ameriky a jihovýchodní Asie.

Více než 50 % návštěvníků hodnotilo význam Průmyslu 4.0 jako vysoký až velmi vysoký. Asi 40 % z nich buď modernizuje stávající strojní zařízení, nebo uvažuje o koupi nových strojů, aby mohli využívat výhody technologií Průmysl 4.0.

Trendům a inovacím v technologiích pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl se budeme detailně věnovat v následujících vydáních Dřevařského magazínu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina