technológie

I v olepování hran máme řešení pro každého

Bras
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Obchodní společnost BRAZ Technologie, s.r.o. ve svém portfoliu nabízí jedinečná a kompletní řešení strojů na výrobu nábytku od výrobních společností s dlouhodobou tradicí a působností na celosvětovém trhu. V případě olepovaček hran se jedná o společnost Fravol, která díky neustálému technickému vývoji svých výrobních programů nepřetržitě předkládá nové patentované technologie, které vám ušetří čas, pracovní prostor a to při zachování stejné výrobní kapacity a zároveň zvýší kvalitu opracování dílce v porovnání s klasickými stroji stejného zaměření. Právě tyto atributy způsobily jejich radikální prosazení v takřka každém regionu českého a slovenského trhu.

Olepovačky hran Fravol MASTER a Fravol FAST

MASTER a FAST jsou modely olepovacích strojů pro menší a střední provozy se zakázkovou výrobou nábytku. Olepovačky těchto výrobních sérií nastolují nový standard v olepování hran rovných dílců za použití ABS/PVC hran, hran melaminových, dýhovaných či nákližků z masivního dřeva v jednotlivých pásech či v návinu. V této kategorii strojů je už v základní výbavě stroj osazený dvojitým diamantovým předfrézem a patentovaným rožkovacím agregátem SYNCRO PLUS pro dílce s výškou hrany do 45 nebo 60 mm, který při standardní rychlosti posuvu u modelu MASTER 7 m/min. a u modelu FAST 12 –16 m/min. nahrazuje kapovací jednotku a zásadně tak snižuje riziko poškození dílce během olepování. Modely série FAST mohou mít i kapovací jednotku. Ovládání stroje je velmi jednoduché přes barevný dotykový ovládací panel s P.L.C. řídící jednotkou. Jednotlivá aktivita a funkčnost agregátů je rozlišena barevně a samozřejmostí jsou i základní statistické informace délky olepování, časový údaj olepování a další potřebné informace pro obsluhu. Výhodou je i možnost nastavování rožkovacího agregátu přímo na ovládacím panelu jednoduchým kliknutím požadované funkce. Modely FAST mohou být vybaveny různým stupněm automatizace od manuálního až po úplné automatické ovládání pomocí servomotorů.

Optimální přítlak a posuv dílce napříč agregátů zajišťuje kvalitní článkový dopravník a zdvojený horní válečkový přítlak. Pro správné a včasné zakládání dílců je ve stroji nainstalovaná optická závora (semafor). Dále je možně olepovačku vybavit systémem pro rychlou výměnu vaničky, zcela novým držákem hrany, systémem separační směsi, předfrézy s rozdílným směrem otáčení pro dokonalejší opracování, přítlačnou jednotkou, infralampou, nůžkami, úhlově nastavitelnou kapovací jednotkou, hrubou frézou, jemnou frézou, již zmíněným rožkovačem, profilovými cidlinami, antiadhezivní jednotkou, škrabkami lepidla, kartáči, fény a různými dalšími doplňky podle výběru zákazníka. Všechny modely disponují patentovaným multiprofilovým nástrojem, který nabízí možnost opracování hran rádiusem zaoblení R 1/2/3 při olepování ABS hranami s tloušť­kou 1, 2 nebo 3 mm, 30° při olepování melaminových hran s tloušťkou 0,5 mm a plochou 0° při olepování hran dílců masivními nákližky, které můžou být na všech agregátech v provedení s diamantovým ostřím a výrazně tak prodloužit jejich životnost bez nutnosti ostření. Jednou z dalších možností, ale až od modelu FAST, je vybavení stroje v kombinaci klasického olepování se systémem Fusion na bezespárové olepování hran pomocí horkého vzduchu. Tuto možnost nabízí i další výrobní série.

Olepovačky hran Fravol SMART a Fravol RAPID

Modely série SMART a RAPID disponují kompaktním designem, silnější a tužší konstrukcí přizpůsobenou pro potřeby sériového typu výroby s požadavkem na vysoký a nejvyšší výkon. Načítání je možné přes analogový ukazatel polohy a široká okna kapoty společně s vnitřním osvětlením umožňují vynikající pohled do vnitřní části stroje. Díky svému důmyslnému provedení jsou tyto stroje vhodné pro olepování a opracování dílců s rovnými hranami do tloušťky 80 mm u modelů SMART a 120 mm u modelů RAPID s použitím různých hranovacích materiálů jako je PVC, ABS, melamin, dýha a nákližky a v pásech do tloušťky až 12 mm (SMART) a 20 mm (RAPID) nebo v návinu s použitím všech typů lepidel včetně PUR. U modelů RAPID lze olepovat i hliníkovými hranami. A toto vše díky patentovanému zásobníku lepidla s teflonovou povrchovou úpravou a s předtavnou komorou a 3 kg kapacitou s možností rychlé výměny a automatického externího čištění v případě potřeby. Všechny jednotky se nastavují automaticky z velké barevné dotykové PLC obrazovky pomocí výkonných servomotorů a plynule nastavitelnou rychlostí posuvu od 10 do 20 m/min u modelů SMART a do 25 m/min. u modelů RAPID.

Modely těchto výrobních sérií obsahují technologická vybavení, jakými jsou držák hrany, systém separační směsi, předfrézy s rozdílným směrem otáčení pro dokonalejší opracování, infračervený ohřev dílce, patentovaná nanášecí jednotka, přítlačná jednotka, nůžky na hrubé kapování, úhlově nastavitelná dvoupilková kapovací jednotka od 0° do 15°, hrubá a jemná frézovací jednotka, rožkovač, profilové cidliny, antiadhezivní jednotka, plošné cidliny, leštící jednotka, horkovzdušný fén a další různé doplňky. Výhodou těchto strojů je jejich otevřená struktura, kde si samotný stroj mohou zákazníci navrhnout i pro potřeby těch nejatypičtějších výrob se speciálními agregáty navrhnutými přímo na míru. Mimo standardní příslušenství jaké nabízí předchozí řady je možno stroj vybavit ještě např. vyhřívanou naváděcí lištou pro zmírnění teplotního rozdílu, kopírovacími válečky pro operační jednotky přizpůsobené pro nestingové CNC opracování desek před olepováním nebo patentovaným dvoumotorovým rožkovacím agregátem s multiprofilovými nástroji.

Zastoupení pro ČR:

BRAZ Technologie, s.r.o.
Hlavní třída 87/2
737 01 Český Těšín
tel.: +420 778 027 470
e-mail: braz@braz.cz
www.braz.cz

Zastúpenie v SR:

BRAS, s.r.o.
Andreja Hlinku 1283/19
013 01 Teplička nad Váhom
tel.: +421 41 381 6049
e-mail: bras@bras.sk
www.bras.sk

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina