technológie

Plochá, jednoduchá a přesná dvouvřetenová kolíkovačka MAFELL DDF 40

Mafell
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

V roce 2001 společnost MAFELL vyvinula první ruční kolíkovací systém pro vrtání otvorů pro kolíkové spoje a montážních otvorů s roztečí 32 mm s označením DD 40. Nyní výrobce pod označením MAFELL DDF 40 představuje jeho výraznou inovaci, vycházející z původního principu dvouvřetenové vrtačky, nově však využívající princip ruční frézky na lamelové spoje.

Díky nové poloze základní vodicí desky rovnoběžně s osami vrtáků umožňuje inovovaná vrtačka i práci na ploše, nikoli jen na hraně (jako předchozí systém). To dovoluje řemeslníkovi opracovávat současně více dílců na sobě (stejně jako při použití frézky na lamelové spoje) bez rýsování a kolíkovacího přípravku.

Jednoduché přiložení v kombinaci s patentovaným dorazovým systémem s odpruženými dorazovými kolíky a rozsáhlým příslušenstvím umožňuje vytvářet přesné a stabilní kolíkové spoje v materiálech od tloušťky 18 mm.

Systém DDF 40 nabízí snadné intuitivní použití pro kvalitní a přesné spoje se standardními dřevěnými spojovacími kolíky o průměrem 6 až 12 mm. S novou dvouvřetenovou kolíkovačkou můžete vrtat otvory pro rohové spoje i spoje v ploše a dokonce i na šikmých (pokosových) plochách – to vše s přesností stacionárního stroje.

Vrtání začíná tak, že dorazový kolík v základní desce se jednoduše přiloží k vnější hraně dílce a vyvrtá se první pár otvorů. V případě vrtání řady otvorů se dorazový kolík vloží do posledního vyvrtaného otvoru a vyvrtá se další dvojice otvorů.

Díky sklopné horní opěrné LA desce lze zpracovávat materiál od 14 mm. U pokosových spojů lze sklopnou desku plynule nastavovat v rozsahu od 0 do 90 stupňů. Aretace jsou přednastaveny v polohách 22,5, 45 a 67,5 stupně. Sklopnou desku lze zcela jednoduše a přesně nastavit pomocí otočného kolečka a stupnice až do výšky 62 mm (vzdálenost od osy vrtáků). Běžné rozměry lze přednastavit pomocí revolverového dorazu. Pomocí otočné hlavice nastavení hloubky otvoru lze vybrat ze dvou hloubek vrtání. To šetří čas při použití opakovaně se střídajících hloubek vrtání (do hrany a do plochy).

Základní i sklopná deska mají množství úchytů pro použití přídavných dorazů. Díky důmyslnému příslušenství je kolíkovačka DDF 40 všestranným pomocníkem, díky němuž se většinou obejdete bez rýsování a použití kolíkovacího přípravku. Řady děr lze rychle a přesně vytvářet se sadou přídavných dorazů ZAG a sadou bočních dorazů SA 320.

Kontakty:

MAFELL A.G.
Beffendorfer Strasse 4
D-78727 Oberndorf a.N.
Tel.: +420 724 027 178
Fax: +49 7423 812-102
E-Mail: jiri.odvarka@mafell.com
www.mafell.com

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina