aktuality

TECHO dodalo do luxusního komplexu na Zanzibaru nábytek za několik desítek milionů Kč

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Dodávku interiérového vybavení realizoval na Zanzibaru největší český dodavatel kancelářského nábytku, společnost TECHO. Postarala se tak o dodání komplexního řešení interiéru a exteriéru pro významnou finanční skupinu RSJ. Komplex resortu ZURI Zanzibar nacházejícího se v lokální vesnici Kendwa, cca 50 km od letiště, byl oficiálně otevřen před několika týdny.

TECHO je hlavním dodavatelem interiérového zařízení, vestavěného nábytku, koupelnového vybavení a osvětlení. V režii firmy probíhala i kompletní přeprava a realizace zakázky přímo na místě. „Celkem jsme na Zanzibaru vybavili 55 bungalovů a vil, 3 restaurace, 4 bary a další budovy a nainstalovali exteriérová světla v celém resortu. Cena zakázky se vyšplhala na několik desítek milionů korun,“ říká obchodní ředitel společnosti TECHO Petr Hampl. Zakázku TECHO získalo na základě výběrového řízení, kterého se účastnilo několik dalších firem, a to především díky zkušenostem v obdobných typech projektů.

Vzhledem k poloze ostrova muselo TECHO počítat s řadou místních specifik. Velkou pozornost věnovalo dopravě. „Logistika byla náročná, dovezli jsme téměř sto námořních kontejnerů se zbožím, zpracovali jsme 100 kubíků tropického dřeva a dovezli jsme tisíce světel, stovky metrů závěsů a záclon a kilometry lan. Zboží jsme dováželi z celého světa a přivézt jsme si museli prakticky všechno. Na Zanzibaru je problém sehnat i obyčejný šroubovák,“ popisuje proces koordinátorka projektu Julie Lišková ze společnosti TECHO a dodává: „Na zakázce se podílelo okolo padesáti zaměstnanců, kteří se museli potýkat s různými těžkostmi vzhledem k poloze a náročnosti projektu.“

Výbava hotelového resortu představovala pro TECHO, které se tradičně věnuje kancelářskému nábytku, zajímavý úkol. „Zakázka pro ZURI Zanzibar byla další výzvou komplexního řešení projektu na míru v takto komplikované lokalitě. Celou zakázku by se nepovedlo zrealizovat bez skvělého týmu ať již na straně investora, tak v rámci samotné firmy,“ dodává Petr Hampl.

Ostrov Zanzibar leží nedaleko Tanzanie, má zajímavou kulturu, a především se zde pěstuje koření. Atmosféra zdejší lokality se promítla i do celého resortu, který spojuje domorodé prvky s přírodou a místními tradicemi. Resort se nachází v severní části ostrova v lokální vesnici Kendwa. K resortu patří 300 m dlouhá dech beroucí písčitá pláž, která se řadí mezi nejkrásnější na světě. Součástí resortu je rozsáhlá zahrada, která pokrývá více než dva hektary půdy a jejíž vysázení začalo dva roky před dostavěním projektu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina