technológie

Bezúdržbové drevené fasády – svieže aj po rokoch

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

Povrchová úprava dreva ADLER presvedčí aj staré stromy, že píla je ich priateľkou na ceste k prerodu na nové ušľachtilé povrchy. Exteriérové fasády v trendových odtieňoch, ktoré vás prežijú, dávajú drevu ako stavebnému materiálu nový rozmer.

Na základe našich dlhoročných skúseností v oblasti povrchovej úpravy dreva a vývoja náterových systémov neustále hľadáme nové, inovatívne, jednoducho aplikovateľné a udržateľné náterové hmoty s pridanou hodnotou. Či už žiadate maximálnu ochranu pred poveternosťou, jednoduchú aplikáciu systémov, alebo vám záleží na produktoch z udržateľných surovín, v spoločnosti ADLER neťahá za kratší koniec ani estetické cítenie. Povrchy v trendových sivých odtieňoch s možnosťou metalických trblietavých alternatív, tak preferované v minimalistickej architektúre dneška, si svojou eleganciou získavajú stále viac stúpencov. Roky skúseností preverili revolučný systém povrchovej úpravy dreva založený na princípe rovnomerného zvetrávania plochy, vďaka čomu zostávajú drevené fasády svieže a v jednotnom odtieni po dlhé roky. Tajomstvo úspechu spočíva v poznaní a rešpektovaní prirodzených procesov, ktorými drevo ako materiál postupne prechádza.

Pullex Silverwood

Z radov rozpúšťadlových systémov je správnou voľbou inovatívny Pullex Silverwood – impregnačná lazúra s komplexnou biocídnou ochranou dreva dodá dreveným fasádam striebristý kovový vzhľad. Prirodzene sa zvetráva, vďaka čomu dochádza k rovnomernému starnutiu fasády. Z ponuky sivých odtieňov od trblietavých jemných tónov až po hliníkovú tmavosivú v kombinácii s tesaným, hrubopíleným alebo kefovaným drevom získate fasády najrozličnejších tvárí. Najlepšie výsledky dosiahnete na hrubopílených ihličnatých drevinách ako smrek a smrekovec. Výhodou tohto systému je jednoduchá aplikácia štetcom, vďaka čomu sa produkt teší mimoriadnej obľube nielen u stolárov, ale aj medzi domácimi majstrami.

Výhody pre vás:

  • 1 produkt = kompletná povrchová úprava
  • pre šikovné ruky domácich majstrov i profesionálnych výrobcov
  • skutočne bezúdržbový povrch – už žiadne ďalšie nátery

Lignovit Platin

Spoločnosť ADLER už niekoľko dekád vyvíja aj systémy na vodnej báze, ktoré v súčasnosti v ničom nezaostávajú za svojimi pôvodnými rozpúšťadlovými predchodcami. Dôkazom toho je línia Lignovit – spoľahlivá exteriérová alternatíva k rozpúšťadlovým systémom. Vodné laky nesú v sebe hneď viacero benefitov: sú ekologické, nezaťažujú životné prostredie, rýchlejšie schnú. Na druhej strane si vyžadujú profesionálnu strojovú aplikáciu náterov, preto nájdu uplatnenie najmä v priemyselných výrobách a u stolárskych majstrov.

Fasády zaodeté v povrchovej úprave Lignovit Platin sú zásahom do čierneho pre všetkých milovníkov trendových trblietavých efektov. Špeciálne kovové pigmenty zabezpečia metalický lesk fasád a maximalizujú ich ochranu proti UV žiareniu. Rovnomerný patinovaný vzhľad fasády nestráca sviežosť ani po rokoch. Nemusíte sa obávať ani neželaných rozdielov vo farebnom odtieni, a to dokonca ani v chránených oblastiach ako sú presahy striech a okenné ostenia. Fasáda pôsobí stále celistvo a harmonicky. Pri odporúčanom podklade hrubopíleného ihličnatého dreva – smreka alebo smrekovca – v kombinácii s dodržaním konštrukčných zásad v podobe zvislej orientácie fasádnych prvkov toto prevedenie zaručuje dlhovekú životnosť náterov.

Výhody pre vás:

  • rýchle schnutie
  • prirodzené a priedušné povrchy
  • svieži, rovnomerný vzhľad po dlhé roky

Bezúdržbové povrchy vám v neposlednom rade prinesú ten najvzácnejší benefit – čas, ktorý už nemusíte venovať náročnej údržbe alebo ošetrovaniu. V spoločnosti ADLER vám technickí poradcovia radi poradia s optimálnym výberom náteru pre vaše projekty. Neváhajte nás kontaktovať.

Kontakty:

ADLER Slovensko s.r.o.
Montážna 3, P.O.Box 180
SK-971 01 Prievidza
tel.: +421 46 5199 621
e-mail: info@adler.sk
www.adler.sk

ADLER Česko s.r.o.
Pražská 675/10
CZ-642 00 Brno – Bosonohy
tel.: +420 731 725 957
e-mail: info@adlercesko.cz
www.lakyadler.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina