technológie

Materiálové a technologické novinky

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Materiálové a technologické novinky z nabídky firem BRAS s.r.o., Dřevomateriál s.r.o. a IMA – materiál pro nábytkový průmysl s.r.o.

Tvarová CNC olepovačka Eclipse PUR

Poloautomatická olepovačka hrán Eclipse od spoločnosti Vitap ponúka dostupné riešenie automatizácie uzla olepovania tvarovaných dielcov s konkávnym a konvexným zakrivením, ale aj rovných panelov s hrúbkou od 10 do 60 mm a hrúbkou olepovanej hrany 1–3 mm. Minimálny vnútorný rádius olepovaného panela je R-250 mm a vonkajší podľa hrúbky olepovanej hrany až na minimum R-30 mm. Bezproblémové je aj olepovanie dielcov kruhových tvarov, rozmerov v rozmedzí priemerov od 200 do 2400 mm. Disponuje laserom a enkóderom pre ľahké vytvorenie programovania rezu pre zatvorené dielce automatickým meraním obvodu bez potreby jeho mechanického merania. Ovládanie stroja je veľmi jednoduché cez 7“ farebnú dotykovú obrazovku s pamäťou naprogramovaných olepovaných tvarov. Frézovanie presahu hrany je vykonávané vysokofrekvenčnými motormi s kopírovacími valčekmi pre zamedzenie poškodenia materiálu a vďaka jeho pneumatickému preklopeniu nevytvára rozmerové obmedzenie opracovávaných dielcov. Konštrukčne masívne rameno podporného stola s podtlakovým uchytením obrobku a dvoma otočnými čapmi zaisťuje manipuláciu panelov aj s veľkou hmotnosťou.
Stroj je osadený novou univerzálnou lepiacou jednotkou, ktorá je prispôsobená pre použitie všetkých typov dostupných lepidiel vrátane PUR a zároveň aj koextrúdovaných hrán Hot Air.

Výrobca: Vitap
Predajca: BRAS, s.r.o.

Stolní zápustná zásuvka s USB nabíjením

Designová zásuvka výrobce GTV ve stříbrnočerném barevném provedení dokáže nabít mobilní telefon, tablet nebo jakékoliv jiné zařízení, které lze napájet přes USB konektor (5V, 2A). Lze nabíjet dvě zařízení zároveň. Zásuvka se otevírá pomocí systému Push to open.

Výrobce: GTV sp. z o.o. S.K.A.
Prodejce: Dřevomateriál s.r.o.

Stolní zápustná výklopná zásuvka v povrchové úpravě kartáčovaná nerez

Novinkou mezi zásuvkami GTV je tato hranatá hliníková zápustná zásuvka. Zásuvka se otevírá pomocí systému Push to open. Lze do ní zapojit až tři zařízení zároveň a pokud ji zrovna nepotřebujete, může být skrytá. Napájecí kabel je 1,5 m dlouhý.

Výrobce: GTV sp. z o.o. S.K.A.
Prodejce: Dřevomateriál s.r.o.

Voděodolná vinylová fólie IMA-FLEX

Firma IMA-materiál pro nábytkový průmysl s.r.o. se sídlem v Brzkově je dodavatelem kašírovacích a obalovacích fólií, protitahových fólií, základovacích fólií, nábytkových hran, ABS hran a tenkého papíru a lepidel. Do svého sortimentu, se rozhodla přidat i úplnou novinku, a to voděodolnou vinylovou fólii IMA-FLEX. Lze ji využít na výrobu nábytku, dveří, panelů, lišt či rámečků. Tento materiál firma poprvé představila svým zákazníkům na letošním veletrhu WOOD-TEC.

Zpracování fólie IMA-FLEX je obdobné jako u CPL laminátů, kašírovacích a obalovacích fólií. Aplikovat ji lze lisováním, kašírováním nebo obalováním, při použití klasických lepidel a při maximální teplotě 80 °C. Velkou výhodou je jednoduché zpracování tohoto materiálu, vzhledem k vysoké flexibilitě se velmi snadno obaluje a nepraská. Fólie IMA-FLEX má plošnou hmotnost 120 g/m2 a díky unikátnímu složení je vysoce odolná proti poškrábání a vykazuje vysokou odolnost proti vlhkosti. Svými parametry může konkurovat i laminátům a díky příznivé ceně je pro výrobce velmi atraktivním materiálem.

Vinylová fólie je k dodání v rolích, mateční šíře 1250 mm a v návinu 1000 bm, dle potřeby vám roli nařežeme či naformátujeme dle vašeho požadavku.

Prodejce: IMA-materiál pro nábytkový průmysl s.r.o.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina