aktuality

LIGNA 2017 nabídne i odborné profesní workshopy

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

LIGNA trainingPřestože do zahájení veletrhu LIGNA v Hannoveru zbývá ještě pět měsíců (22. – 26. 5. 2017), organizátoři slibují vynikající účast: již 90 % dostupné výstavní plochy je obsazeno.

„LIGNA směřuje k úspěchu. V porovnání se stejnou fází příprav minulého ročníku jsme ve velkém předstihu, co se týká rezervace plochy,“ říká Christian Pfeiffer, ředitel veletrhu LIGNA a dodává: „Pro nastávající ročník jsme ve spolupráci s Asociací německých výrobců dřevoobráběcích strojů a s našimi pravidelnými vystavovateli připravili nové tematické rozmístění, které reaguje na měnící se způsoby, jimiž zákazníci všech velikostí využívají dřevoobráběcí a dřevozpracující technologie. A s potěšením mohu konstatovat, že se tato iniciativa opravdu vyplatila.“

Vystavovatelé nové uspořádání výstavních hal jednoznačně podpořili a v některých případech to přispělo i k tomu, že navýšili svoji obvyklou výstavní plochu. Mezi ty, kteří se v roce 2017 budou prezentovat na větším prostoru patří Biesse, Bürkle, Cefla, Felder, IMA, SCM a UNIMAK. Jejich počet rozšíří také Festool, který se představí na dvou samostatných stáncích. K optimistické náladě pořadatelů ale přispěla i celá řada „prvovystavovatelů“, kteří si již nyní zarezervovali výstavní plochu.

Ústředním bodem nadcházejícího veletrhu budou inteligentní koncepty pro integrovanou výrobu napříč všemi články dřevozpracujícího řetězce.Integrovaná výroba otevírá velké příležitosti pro společnosti, které chtějí rozvíjet nové oblasti podnikání, zvýšit produktivitu a budovat svou konkurenční výhodu. LIGNA 2017 předvede úzkou interakci mezi pokračující integrací virtuálních a reálných světů – v rámci celého hodnotového řetězce zpracování dřeva a dřevozpracujícího průmyslu.

Pracovní workshopy pro profesní vzdělávání

LIGNA 2017 ale nenabídne jen klasickou přehlídku strojů a technologií. Mezi další „taháky“ bude patřit i tradičně velmi pestrý odborný doprovodný program. Jeho součástí budou mimo jiné odborné vzdělávací workshopy pro truhláře, nábytkáře, tesaře a montážníky, které organizuje Deutsche Messe a Akademie Sprint – školicí institut provozovaný odborníky na sanace a revitalizace staveb ze Sprint Sanierung GmbH se sídlem v Kolíně nad Rýnem.Semináře se budou konat přímo na výstavě a poskytnou profesionálům v oboru praktické informace pro co nejlepší využívání strojů, nástrojů a zařízení pro dřevařský průmysl. Budou vedeny pouze v němčině.

Každý workshop bude trvat asi dvě hodiny a poskytne praktické informace z oblasti technických a obchodně-specifických témat. Účastníci budou mít možnost vyzkoušet si celou řadu produktů a metod. Účast je zdarma, avšak je možná pouze po registraci. Online registrace bude k dispozici na stránkách www.ligna.de od ledna 2017.

Ilustrační foto (zdroj: Deutsche Messe)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina