aktuality

V Hradci Králové proběhlo třetí postupové kolo SUSO

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO2016 HK1mTřetí postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel proběhlo ve dnech 18. a 19. 3. v Kulturním centru ALDIS v Hradci Králové. Žáci oboru truhlář pro město vyrobili šestihrannou lavičku pro městský mobiliář, která možná najde své místo v některém z městských parků.

Boje o postup do finále se zúčastnilo 14 družstev truhlářů a 6 družstev zedníků ze 16 škol. V kategorii truhlář v soutěžním klání zvítězili Ondřej Růžička a Jan Tomášek ze Střední školy umělecké a řemeslné Nový Zlíchov, Praha 5, druzí skončili Vojtěch Janák a Petr Formánek ze SŠ řemeslné, Jaroměř. Obě družstva postupují do finále, které se uskuteční při podzimním veletrhu FOR ARCH v PVA EXPO PRAHA.

Nad královéhradeckým kolem soutěže převzal záštitu hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Kraj je partnerem soutěže a finančně ji i podpořil.

Žáky k účasti přitahuje mimo jiné i profesionální vybavení, se kterým tu dostávají příležitost pracovat. Truhláři měli k dispozici hoblice Ramia nebo dřevoobráběcí stoje Houfek. Pracovali se širokopásovou bruskou BULDOG nebo dlabačkou. K výrobě lavičky pro město Hradec Králové pak použili pily Mafell. V rámci své disciplíny řezali s přímočarou a kotoučovou pilou. Soutěž SUSO nezapomíná ani na pedagogy, kteří si v jejím průběhu mohli vyzkoušet šroubování s profesionálním nářadím DeWalt o ceny.

Více informací a výsledky soutěžního kola naleznete na www.suso.cz.

SUSO2016 HK2V

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina