aktuality

Nábytkem roku 2016 se stala sedací kolekce PACKAGE

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

NR Logo 2016Dne 17. 3. 2016 v zahajovací den 6. ročníku veletrhu FOR FURNITURE, který spolu s dalšími veletrhy pro bydlení probíhá až do neděle 20. 3. 2016 na výstavišti PVA EXPO v Praze – Letňanech, byly za přítomnosti médií zveřejněny výsledky prestižního ocenění NÁBYTEK ROKU 2016, vyhlášeného Asociací českých nábytkářů pod záštitou CZECHDESIGN.CZ, Czech Trade, Design Cabinet CZ a Unie profesionálních designérů ČR. Všechny z oceněných výrobků jsou k vidění v designové sekci veletrhu FOR FURNITURE.

V ocenění „Nábytek roku 2016“ byl hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Do ankety se mohly přihlásit všechny firmy, které v ČR vyrábí nábytek, a to bez ohledu na členství či nečlenství v různých oborových organizacích. Cílem této aktivity Asociace českých nábytkářů je podpořit tvorbu nábytku v ČR s důrazem na kvalitní design, připlížit veřejnosti špičkové výrobky českých výrobců nábytku a motivovat designéry k tvůrčí aktivitě. Přihlášené výrobky hodnotila pětičlenná komise, tvořená nezávislými odborníky, z hlediska funkčnosti, bezpečnosti, estetiky, vhodnosti konstrukce a použitého materiálu.

NR 01 mminterier mZa vítězný výrobek komise určila originální sedací kolekci PACKAGE od výrobní společnosti mminterier, jejíž design vytvořili designéři Boris Klimek & Lenka Damová. Podle hodnotitelské komise je tento výrobek typickým představitelem naprosto lapidárního minimalistického designu, kdy se zdánlivě velmi obyčejný tvar výrobku dostává použitím hravého detailu do polohy lehké nadsázky a nadhledu sama nad sebou.

 

 

 

Kromě vítěze hodnotitelská komise vybrala ještě dalších šest výrobků, které považuje za mimořádně zdařilé. Toto ocenění získaly:

NR 02 Drevotvar mjídelní stůl ONTUR 35, výrobce Dřevotvar družstvo, Jablonné nad Orlicí, design Ing. Jan Sedláček

 

 

 

 

 

NR 03 Form mkancelářský nábytek WOOW, výrobce FORM s.r.o., design MgA Daniel Barták, Ing. Radek Pomp

 

 

 

 

 

NR 04 Jelinek mložnice AMANTA, výrobce JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o., design Jaroslav Juřica

 

 

 

 

 

NR 05 mminterier mpohovka SOFT, výrobce mminterier, design hipposdesign

 

 

 

 

 

NR 06 Rim mmultifunkční sedací systém MODULAR, výrobce RIM-CZ s.r.o., design MgA. Martin Kožucharov

 

 

 

 

 

NR 07 Ton mkolekce SPLIT, výrobce TON a.s., design Arik Levy

 

 

 

 

 

Podrobnější informace o oceněných výrobcích přineseme v připravovaném vydání Dřevařského magazínu 4/2016.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina