archív aktualít rok 2015

TECHO úspěšně dokončilo zakázku pro NMB v Tanzanii

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TECHO NMB1Společnost TECHO, výrobce a dodavatel kancelářského nábytku a interiérů, úspěšně dokončila zakázku pro National Microfinance Bank (NMB) v Tanzanii ve finančním objemu zhruba 67 milionů Kč.

Novou budovu banky, která je se 150 pobočkami největší v Tanzanii, společnost vybavila 800 pracovními místy. Jde o její historicky největší jednorázovou zakázku v Africe, kde působí již přes 15 let a dodává nábytek do 20 zemí kontinentu.

„Tato úspěšná zakázka potvrzuje, že africký kontinent má do budoucna stále značný potenciál pro realizaci velkých investičních projektů. Na základě zakázky pro NMB se pro naši společnost rýsují další příležitosti nejen v regionu východní Afriky. S bankou spolupracujeme i nadále na rozvoji sítě jejích poboček,“ říká Jiří Kejval, generální ředitel společnosti TECHO.

TECHO v tendru uspělo v partnerství se svou mateřskou společností Royal Ahrend, jejímž klientem je firma Rabobank, která má v NMB podíl. TECHO se mohlo přihlásit do nabídkového řízení díky tomu, že v době jeho vyhlášení již mělo v Tanzanii partnera. Architektem budovy, včetně jejích interiérů, je Alex Temu, Tanzanec žijící v Anglii, který spolu s managementem NMB vybral TECHO i na základě osobní návštěvy v pražských kancelářích a ve výrobě firmy.

Smlouva byla uzavřena v červenci 2014 a realizace zakázky probíhala na etapy zhruba v průběhu jednoho roku. Od října do prosince loňského roku probíhala dodávka a montáž příček. Následovala dodávka nábytku a od letošního května do července probíhala samotná instalace. V říjnu byla budova slavnostně otevřena za účasti prezidenta Tanzanie.

Budova NMB je jako jedna z mála v Tanzanii navržena v evropském stylu s otevřenými kancelářemi. TECHO do ní dodalo přestavitelné příčky TECHO PARTITIONS vyrobené v Rumunsku. Na jejich vzniku se podílela i lokální sklářská firma, která dodala temperované sklo v celkovém objemu cca 1400 m2 a pod vedením mistrů z firmy TECHO spolupracovala i při samotné instalaci. Při realizaci společnost TECHO spolupracovala také s místní stavební firmou, která poskytla pracovníky a podílela se na řízení stavby. Dále byly dodány pohovky, kancelářské židle a stoly včetně stolového systému WOT, který se pyšní oceněním Red Dot Design Award, či recepce, kterou bylo nutno vyrobit v České republice tak, aby ji bylo možné snadno transportovat a následně ji na místě spojit, aby vypadala jako z jednoho kusu.

TECHO NMB2TECHO NMB3

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina