archív aktualít rok 2015

TON představí novou kolekci stolů Bloom

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

TON Bloom 1mLetošní novinkou od TON není pouze inovativní kolekce sedacího nábytku Split. Arik Levy pro tuto značku navrhl také sérii stolů s názvem Bloom. Obě novinky, představené na Salone del Mobile, budou k vidění během podzimu na třech dalších výstavách.

TON Bloom 2m„Bloom a Split pojí designérova myšlenka štěpení dřeva, nové použití tradiční technologie. Kolekce stolů ji však zpracovává jiným způsobem, než je tomu u židle. Ta je první na světě, která využívá ručně ohýbaný rozštěp masivního dřeva nejen jako designový, ale zároveň plně funkční prvek. V případě stolu se jedná o svazek masivních hranolků, které se ohýbají zvlášť a následně se spojí. Tento efekt pak pod plátem vytváří dojem větvení, případně rozvitou květinu, z čehož také vznikl název,“ vysvětlil marketingový ředitel TON Jan Juza. Set z bukového nebo dubového dřeva zahrnuje stolky s centrální podnoží a také jídelní stůl.

Stolky s centrální podnoží nabízí pět výškových variant – od 30 cm do 105 cm. Variabilní je však také tvar stolové desky, držené čtyřmi hranolky. Může být jak kulatý, tak i hranatý. „Jejich využití je proto velmi široké. Poslouží jako nízký konferenční stolek do obývacího pokoje, stolky do kaváren, restaurací či jako ideální doplněk k barovým židlím,“ popsal Juza.

TON Bloom 3mPlát stolu Bloom je v každém rohu držen třemi hranolky, které se větví ze společného základu. „Protože neobsahuje lub, můžete pod něj bez problému zasunout také křesla s područkou,“ vyzdvihl Juza. Kromě dvou velikostí u obdélníkového provedení nechybí ani varianta čtverce. Tu lze kromě jídelen využít také v kancelářích.

TON Bloom 4mNové kolekce Bloom a také Split budou během září a října k vidění na výstavách ve Velké Británii, Polsku a České republice. První z nich bude londýnský Designjunction, konaný od 24. do 27. září. Následovat bude od 8. do 18. října polský Łódź Design Festival. Závěrečnou výstavou bude Designblok v Praze, který se letos uskuteční od 21. do 27. října.

Zdroj: TON

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina