archív aktualít rok 2015

Poslední postupové kolo SUSO zvládla všechna družstva

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

SUSO CB 1mPoslední postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO, pro region jižní a západní Čechy, se uskutečnilo ve dnech 15. a 16. května 2015 na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2015. Zvládla ho všechna družstva, výrobky byly vyrobené včas a s časovou rezervou. Byla znát příprava škol a lepší technická vybavenost soutěžících.

Posledního postupového kola se zúčastnilo 10 dvojčlenných družstev truhlářů a 5 zednických týmů z celkem 12 škol. V kategorii truhlářů na stupně vítězů vystoupali:

SUSO CB 2m1. Štěpán Šatava a Albert Filip ze Středního odborného učiliště Hluboš
2. Jan Pavlíček a Pavel Szuta ze Středního odborného učiliště Lišov
3. Michal Musil a Vojtěch Švec ze SPŠ Komenského, Tábor

První dvě dvojice postupují do finálového kola, které proběhne i za účasti vítězných družstev ze slovenského kola ve dnech 15. – 18. září na výstavišti PVA EXPO PRAHA při veletrhu FOR ARCH.

Soutěžní výrobky mladí truhláři zhotovovali nejen za pomoci ručního nářadí, k dispozici měli též stroje od partnerů soutěže Mafell a Houfek. Díky tomu se praktická část soutěže výrazně zrychlila, získala větší plynulost a více se přiblížila praxi.

Svoji zručnost při zhotovování jednoduchého výrobku ze dřeva (stoličky) si i tentokrát vyzkoušeli dva chlapci z Dětského domova Horní Planá – Dominik a Vítek. Dominik má za sebou již zkušenost z loňského roku. Oba chlapci se hned přihlásili na rok příští.

Do Dětského domova Horní Planá rovněž putují exteriérové stolky na květiny, které soutěžící truhláři v Českých Budějovicích vyrobili.

SUSO CB 3V

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina