archív aktualít rok 2015

Nábytkáři z Krouny zvyšují export a plánují klíčovou investici

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MIASOC 1Velmi úspěšnou prezentaci na veletrhu Orgatec v Kolíně nad Rýnem má za sebou společnost Mias OC, výrobce kancelářského nábytku, z Krouny na Chrudimsku. Nové kontrakty především v Německu, ale také na Slovensku, Rakousku, Rumunsku a Bulharsku vyvolaly potřebu masivně investovat do rozvoje další výroby. Firma plánuje výstavbu nové výrobní haly, čímž zvýší kapacitu výroby o více než třetinu.

Společnost meziročně zvýšila obrat o 15 miliónů na celkových 135 miliónů korun. „Víc než polovina naší produkce míří na export. Nejvíce exportních zakázek směřuje do Německa. Letos jsme se poprvé zúčastnili největšího evropského veletrhu kancelářského nábytku Orgatec, který se koná v dvouleté periodě a účast se nám vyplatila. Bohužel pociťujeme absenci větší podpory ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CzechTrade,“ říká jednatel firmy Aleš Sokolík.

„Export je pro nás stále důležitější. Český trh spíše stagnuje. Dochází k postupné obměně kancelářského nábytku a dovybavování, ale žádné dramatické oživení poptávky zatím neočekáváme. To například v Německu si odbory vymohly, že kancelářské židle se musí po čtyřech letech vyměnit,“ doplňuje další z jednatelů společnosti Mias OC Martin Pavliš.

Firma loni investovala do nového obráběcího centra 9 miliónů korun, na které získala dotaci z Programu EU Inovace. Zamýšlená investice do výstavby nové výrobní haly o rozloze 1000 m2 a její vybavení technologiemi si vyžádá investici přesahující 45 miliónů korun.

MIASOC CTB

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina